Gazete Vatan Logo
Futbol Hazırlıklar tam gaz sürüyor!

Hazırlıklar tam gaz sürüyor!

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2013 Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası hazırlıkları kapsamında düzenlenecek Euroessonne Turnuvası'na katılmak için Fransa'ya gitti.

Hazırlıklar tam gaz sürüyor!

Şampiyonanın hazırlıklarını sürdüren ay-yıldızlılar, Avrupa Şampiyonası öncesinde Paris’te düzenlenecek Euroessonne Turnuvası'nda şampiyonanın son provasını yapacak. Turnuva için Atatürk Havalimanı'ndan Paris'e hareket eden milliler, yarın başlayacak organizasyonda ev sahibi Fransa’nın yanı sıra Kanada ve İspanya ile karşı karşıya gelecek.

Millilerin çalışmaları hakkında bilgi veren başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu, Avrupa Şampiyonası'na tam olarak hazır olmadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Oyuncular zaman zaman sakat olmalarına rağmen final serisinde oynuyorlar ve büyük zorluklardan da geçiyorlar. Bu nedenle de milli takımda adaptasyon dönemi yaşıyoruz. Son oynadığımız turnuvaya eksik kadroyla katıldık ama sistemimizi oturma adına olumlu işler yaptık. Üç gün boyunca eksiklerimizin üzerine gittik ve düzeltmeler de yaptık. Şimdi tam takımız ve 14 kişiyle Fransa’ya gideceğiz. Sonrasında ise 12 kişiyle yolumuza devam edeceğiz. Tüm çalışmaların olumlu geçtiğini düşünüyorum. Tam olarak yüzde 100 hazır değiliz ama doğru yolda olduğumuzu söyleyebilirim. Fransa’daki son turnuvada şampiyona boyunca ne yapacağımızı göreceğiz."

Milli takım kadrosu

Başantrenör Yıldızoğlu tarafından belirlenen 14 kişilik milli takım kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Nevriye Yılmaz, Işıl Alben, Bahar Çağlar, Birsel Vardarlı, Esmeral Tunçluer, Ayşegül Günay, Tuğba Palazoğlu, Şaziye İvegin, Begüm Dalgalar, Cansu Köksal, Tuğçe Canıtez, Naile Çırak, Kuanitra Holingsvorth, Esra Ural.

Haberin Devamı