Gazete Vatan Logo
NBA Heat, Charlotte'a karşı avantajı geri aldı

Heat, Charlotte'a karşı avantajı geri aldı

Miami Heat deplasmanda Charlotte Hornets'i 97-90 yenerek elenmekten kurtuldu ve 3-3'e getirdiği seriyi yedinci maça taşıdı.

Heat, Charlotte'a karşı avantajı geri aldı

Miami'de Pazar günü oynanacak maçın galibi Doğu Konferansı'nda yarı finale yükselecek.

Luol Deng, Miami Heat'in maçı önde götürmesini sağladı, maç sonunu ise Dywane Wade mükemmel oynadı. Charlotte'un Kemba Walker ile oyuna ortak olmasından sonra Wade 46 saniye kala üçlük ile skoru 93-88'e getirdi, 19 saniye kala Courtney Lee'nin çok yakın savunmasına karşın basketi buldu, 15 saniye kala Walker'ı bloklayarak noktayı koydu. Miami Heat bu iki oyuncunun performansının da üzerinde yaptığı savunma ile galibiyete ulaştı. Charlotte'a her pozisyonda daha sert ve uzun kalan Miami ribaundlarda 46-31 üstünlük sağladı, 10 blok yaptı.

Nicolas Batum'un ikinci çeyrekte sakatlığının nüksettiği Charlotte'ta son periyod sadece Kemba Walker sorumluluk alınca Miami savunmasının işi de kolaylaşmış oldu. Kemba Walker 37 sayı (4/8 üçlük) attı ancak play-off'lar için kariyer rekoru olan bu performansı maç kazandırmaya yetmedi. 38 dakika sahada kalan Marvin Williams maçı 0 sayıyla tamamladı, Walker'a tek destek Al Jeferson'dan geldi: 18 sayı.

Haberin Devamı

Miami Heat'ta ise Dwyane Wade 2016 yılının ilk üçlüklerini (2/2) bu maçta attı, karşılaşmayı 23 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 3 blok, 2 top çalma ile tamamladı. Luol Deng 21 sayı (3/4 üçlük), 4 ribaund, 2 blok, Hassan Whiteside 12 sayı, 7 ribaund, 4 blokla oynadı.

(Basketfaul)