Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Hedef yine altın!

Hedef yine altın!

Ukrayna ve İtalya'da 1 hafta arayla düzenlenen Dünya Atletizm Yıldızlar Şampiyonası ile Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nda birinci olan milli gülleci 17 yaşındaki Emel Dereli, 2014 Dünya Gençler Şampiyonası'nda da altın madalya hedeflediğini söyledi.

Hedef yine altın!

Zonguldak Ticaret Meslek Lisesi 4'üncü sınıf öğrencisi Fenerbahçe Kulübü sporcusu milli gülleci Emel Dereli, 10-14 Temmuz tarihleri arasında Ukrayna'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda 20.14 metrelik derecesiyle şampiyona rekoru kırarak, altın madalya kazandı. 17-21 Temmuz tarihleri arasında İtalya'da düzenlenen Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nda ise 18.04'lük dereceyle altın madalya alan Emel Dereli, şimdiden 2014'de Amerika'da yapılacak Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası hazırlıklarına başladı.

Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda antrenörü İhsan Özden ile çalışmalarını sürdüren Emel Dereli, gülle atma sporuna, 12 yaşında ilköğretime giderken beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle başladığını söyledi. Dereli, "Okuldayken yaramazdım. Öğretmenim beni spora yönlendirdi. Gülle ya da güreş sporundan birini seçmemi istedi. Ben de gülleyi tercih ettim. Bu şekilde spora başladım. Başarılı olunca da İhsan hocayla tanıştım ve aktif olarak gülleye başlayıp turnuvalara katılmaya başladık. Bu sene hedeflediğim yere geldim. Bundan sonra 2014 Dünya Gençler Şampiyonası'na hazırlanacağım. İnşallah orada da şampiyon olur, ülkemize bir altın madalya daha kazandırırım" dedi.

Antrenör İhsan Özden ise yılın 12 ayından 10 ayını çalışarak geçirdiklerini ve sonunda çok önemli iki şampiyonadan altın madalya alarak döndüklerini söyledi.

Haberin Devamı