Gazete Vatan Logo
Basketbol Helal olsun size Devler

Helal olsun size Devler

A Milli Takımımız, dünyanın en iyisi ABD'yi salladı ama yıkamadı

Helal olsun size Devler

BELKİ yenemedik Amerika'yı ama aklını aldık... Dünyanın en iyi takımına karşı muazzam bir ilk yarı oynadık, uyuz ettik, sinirlerini bozduk... İlk 20 dakikayı 40-35 kazandık... Sadece bu heyecanı bize yaşattıkları için bile kocaman bir teşekkürü hak ediyor milli takımımız.

PEKİ nasıl yaptık bunu? Tamamen tempoyla alakalıydı. Asla yükseltmelerine izin vermedik. Onları hiç istemedikleri bir oyuna mahkum ettik. Hücumda çok sabırlıydık. Onlar ise top çalmaya o kadar odaklılar ki ilk iki periyotta çok çabuk doldurdular faul haklarını. İlk devrede 18 serbest atış kullandık, buradan 13 sayı bulduk. Fast-breaklerini de faul yaparak kestik. Ayrıca ribauntlarda da üstünlük kurduk. Böylece hiç ritim bulamadılar, çok sıkıldılar oynadıkları oyundan...

FAKAT 3. çeyrekle birlikte pota altında Davis ve Faried'in atletik üstünlükleri çok ön plana çıktı. İki kez seri yapmalarına izin verdik bu bölümde. 5 üçlükle 19 sayı attığımız bu 10 dakikada 29 sayı gördük potamızda... 6 sayı geride girdiğimiz son çeyreğe de 10-0'lık seriyle başladılar ve maç koptu.

Haberin Devamı

98-77 kaybettik maçı. Fakat zaten bu maç bizim için hedef değildi... Yeni Zelanda'ya 76 sayı atan takım, Amerika'ya 77 attı. Bu bile güzel. Yenilgiye rağmen özgüven kazandık ve bu turnuvanın bundan sonrası için çok değerli.