Gazete Vatan Logo
Futbol Hemen başarı istiyorum!

Hemen başarı istiyorum!

Galatasaray’ın başkan adayı Ünal Aysal 14 Mayıs'taki kongre öncesi iddialı açıklamalar yaptı

Hemen başarı istiyorum!

“Ben netice odaklı bir adamım. İstediğimi alana kadar koşarım. Öncelikli hedefimiz güven, kurumsallık ve sportif başarı. Üçünü aynı anda yapmak zorundayız. İlk iş borçları vadeye bağlamak.”

G.SARAY’IN 14 Mayıs’ta yapacağı kongrede başkanlığa talip olan Ünal Aysal iddialı geliyor. Dün Lig TV’de Futbol Gündemi programına konuk olan Aysal kulüpte öncelikle olarak gerçekleştirmek istedikleri hedefleri ‘Güven, kurumsallık ve sportif başarı’ olarak açıklayarak, bunların üçünü de aynı anda yapmak zorunda olduklarını kaydetti. “Ben netice odaklı bir adamım ve istediğim neticeyi alana kadar koşarım. Benim de sabra tahammülüm yoktur” diyen Ünal Aysal projelerini şu sözlerle anlattı:
“BEN 2012’ye kadar Polat’ın devam etmesini isteyenlerdenim. Düşündüğümüz projeleri yapabilecek bir kadronun gelmemesi üzere biz devreye girdik. Adnan Polat’ı seçimlerde görebilmek beni sevindirirdi.
‘KOZAK DANIŞMAN’
OLAĞAN sistemi değiştirmek üzere aday oldum. Adama göre görev değil göreve göre adam atamaya çalışıyoruz. Yönetim kurulu gerçek bir yönetim görevlerini üstlenecek. Biz bir ekip halinde geliyoruz. Ancak profesyonelliğe teslim ettiğimiz kişilere hesabını sorarız. Olmuyorsa teşekkür eder, yollarımızı ayırırız.

UEFA şampiyonluğundan sonra yönetim çökmeye başladı. Biz 21. asrı yakalayamadık. Bir değişim dönemine girmekte olduğumuzu herkes kabullenmek zorunda. Arkadaşlarım bunu göremiyorsa zaten bizi seçmesinler. Bu değişim görevini yapmamızda en çok desteğin kongreden gelmesini bekliyoruz. Katılım yüksek olmazsa güven almamış olduğumu düşünüyorum. 3 binin üzerinde bir katılım gerçekçi olur.
KULÜBÜN 330 milyon dolar civarında bir borcu var sene sonu itibariyle. Geçtiğimiz 4 ayda daha da arttı. İlk iş borçları vadeye bağlamak olacak. Aşağı yukarı önümüzdeki 2 sene maalesef gelirlerimiz büyük bir kısmı borç ödemelerine gidecek. Riva’da sat-kurtul demeyeceğimiz.
PARANIZ yoksa sportif başarıyı bulamazsınız. Evvela parayı bulacak sonra başarıyı bulacaksınız. Ama G.Saray’da ikisini birden yürütmek zorundayız.”

ÜNAL Aysal, Ali Dürüst’ün yönetime girmek için hiçbir şart ileri sürmediğini ifade ederken, Hayri Kozak’ın çekilmesi ile ilgili olarak “Benim en büyük danışmanım olacak” diye konuştu.

İŞTE AYSAL’IN LİSTESİ

Ali Dürüst
Adnan Öztürk
Aka Gündüz Özdemir
Ali Gürsoy
Semih Haznedaroğlu
Sedat Doğan
Adnan Nas
Mete Başol
Celal Gürcan
Refik Arkan
Yedekler:
Abdürrahim Albayrak
Emir Sarıgül
Necati Demirkol
Ahmet Ocaklı
Mehmet Cibara

Gerekirse ÇEKİLİRİM

-Hukuki süreci yakından takip ediyoruz. Faydalı olamayacağımı gördüğüm takdirde adaylıktan çekilebilirim.
n Hükümetle G.Saray arasında uzun süreli bir tatsızlık olacağını sanmıyorum. Bize yapılan yardımlara nankörlük etmeyiz.

-F.Bahçe ile rekabette son 7-8 yılı kabullenmek zor. Herhalde Eyüp Sultan’a gitmemiz lazım.

-Florya’da sorunların ana nedeni kurumsal bir yapının olmaması. Azami 3 ay içinde biz kontrol altına alıp disipline ederiz.

-Temel felsefemiz altyapımızı en iyi şekilde geliştirmek. Bunun için eski sporcularımızdan yararlanacağız.

Elmander Ünal Aysal’ın favorisi

İsveçli golcünün yanı sıra Kallström, Hamit
ile Diarra da Aysal ve ekibinin gündeminde

AYSAL’IN transferler ilgili olarak “Masaya oturup kati el sıkışmadığımız insanların isimlerini deklare ederseniz mahcup olabilirsiniz. O yüzden ben ihtiyatlı davranıyorum” dedi demesine ancak ekibi yeni G.Saray’ın kadrosunu oluşturmak için çalışmalaını hummalı bir şekilde sürdürüyor. Ünal Aysal ve yönetiminin 14 Mayıs’taki seçimden zaferle çıkmaları halinde öncelikle olarak gündeminde olan 4 futbolcu var.
İLKİ Bolton’un İsveçli golcüsü Johan Elmander. Diğeri ise daha önce de sarı-kırmızılıların gündeminde yer alan Elmander’in vatandaşı, Lyon’lu Kim Kallström. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye dönebileceğini açıklayan B.Münih’in Türk yıdızı Hamit Altıntop ile Real Madrid’in Monaco’ya kiraladığı Mahamadou Diarra da gündemdeki diğer isimler.


‘Calısanımdan asla özür dilemem’

“Para verdiğim hiçbir personelimden özür dilemedim, Helvacı’dan da dilemeyeceğim.”

ÜNAL Aysal, kulübün üzerinden para kazandığını iddia eden ve bu nedenle hem kendisinden hem de G.Saray camiasından özür dilemesi gerektiğini belirten diğer başkan adayı Mehmet Helvacı’ya ise şu yanıtı verdi:

ONUN GİBİ CESUR DEĞİLİM
G.SARAY hisselerini rahmetli Özhan Canaydın’ın talebi üzerine aldım. “Aysal G.Saray’ı satın aldı” haberleri üzerine hisseleri sattım ve 12 milyon dolar civarında kâr elde ettim. Bu kârı da kulübe verdim. G.Saray da cebinden para ödemeden bu kâr üzerinden bana olan borcunu ödedi. Ben bu güne kadar para verdiğim hiçbir çalışanımdan özür dilemedim. Helvacı’dan dilemeyeceğim.”

BU sözleriyle Helvacı’nın eski çalışanığı olduğunu belirten Ünal Aysal, ayrıca 4 yabancı, 6 yerli transferi sözü veren rakibine “Sayın Helvacı gibi cesaretli değilim. Ama ekibim bir araştırma yaptı. Eğer yönetime gelirsek G.Saray’a yakışır bir kadro kurulacak. Çıtayı yüksek tutacağız” sözleriyle yanıt verdi.

‘Helvacı edep yanlışı yaptı’

G.SARAY’IN eski başkanı Alp Yalman, yönetimden istifa edip sonra aday olan Mehmet Helvacı’yı ağır bir dille eleştirdi. Adaylarından sadece Helvacı ile görüşmediğini belirten Yalman şunları söyledi:

“başkanlık koltuğuna hürmet göstermeyen bir insanın o koltuğa talip oluyor olması hoşuma gitmedi. Onun için Mehmet Helvacı ile görüşmedim. Başkan adayı Helvacı’nın geçmişte G.Saray Başkanı Adnan Polat’a karşı takındığı tavır ‘tarz yanlışlığı’ olarak değil, ‘edep yanlışlığı’ olarak değerlendirilmesi gerekiyor.”

İŞTE HELVACI’NIN LİSTESİ

Münir Hamamcıoğlu
Dursun Buğra
Vedat Eşkinat
Suat Ertem
Doğan Yalçınkaya
Ahmet Aykut
Şerif Kaynar
Atilla Kınay
Mecit Çetinkaya
Nedim Ölçer,
Yedekler:
Selim Sanver
Murat Yücaoğlu
İbrahim Okumuş
Serdar Ciner
Giray Güngör

İŞTE KIRAN’IN LİSTESİ

Ahmet Özdoğan
Emel Çabukoğlu
Ozan Korkut
Tuncer Hunca
Orhan Sürek
Metin Öztürk
Pelin A.Çobanoğlu
Cenap Yener
Ömer Tümay
Şenol Acarkan
Yedekler:
Zeynep B.Dalaman
Mehmet Emir Oflaz
Murat Bekdik
Cemal Murat Akar

Haberin Devamı