Gazete Vatan Logo
Galatasaray Her şey Türk futbolu için

Her şey Türk futbolu için

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Süper Lig’in 18 kaptanı ile Yıldız Sarayı’nda bir araya gelip fikir alış verişinde bulundu

Her şey Türk futbolu için

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, TFF Başkanı Demirören, Kulüpler Birliği Başkanı Gümüşdağ ile Türkiye Futbol Direktörü Terim’in de katıldığı zirvede F.Bahçe’nin Ç.Rizespor maçı sonrasında yaşadıklarının tekrarlanmaması için alınacak tedbirler konuşulurken, birlik-beraberlik adına önemli mesajlar verildi

F.BAHÇE kafilesinin Rize dönüşü uğradığı silahlı saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Süper Lig’deki takımların kaptanlarıyla bir araya geldi. Yıldız Sarayı’ndaki Mabeyn Köşkü’nde 18 takım kaptanın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Aikf Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de yer aldı.

ERDOĞAN’IN başka bir programa katılmasından dolayı 1 saat gecikmeli başlayan ve 1.5 süren zirvede F.Bahçe’nin uğradığı silah saldırı ile ilgili taraflar fikir alış verişinde bulunurken, katılımcılar saha içindeki şiddetle de saha dışındaki şiddetle de mücadele için azami gayret gösterilmesi gerektiğini vurguladılar

Haberin Devamı

ERDOĞAN TEK TEK DİNLEDİ

SONRAKİ süreçte benzer sıkıntıları yaşanmaması için çözüm önerilerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ileten takım kaptanları. Türk futbolunda ‘fair play’in fiiliyata geçirilmesi için yöneticilerden oyunculara, siyasetçilerden medya mensuplarına varana dek herkesin duyarlılık sergilemesi, sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğine değindiler.

HERKESİN önerisini dinleyip notlar alan Erdoğan’ın, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunu’nun kendi Başbakanlığı döneminde çıkarıldığını hatırlatıp, sorunun çözümü için uygulamaların hayata geçirilmesi kadar tespit edilen eksikliklerin yeni düzenlemelerle giderilmesinin önemli olduğunu vurguladığı belirtildi.

YİNE TOPLANTI YAPILACAK

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ayrıca, dış faktörlerden etkilenmemelerini ve fair play’den taviz vermemelerini tavsiye ettiği konuklarına sezon sona erdiğinde İstanbul’da Huber Köşkü’nde kendileriyle tekrar bir araya gelme arzusunda olduğunu da söyledi.

Emre: Hepimiz kardeş gibiyiz

Haberin Devamı

F.BAHÇE Kaptanı Emre Belözoğlu toplantının ardından, “Bu toplantıların devam etmesi konusunda Cumhurbaşkanımız’ın bir talebi oldu. Bunun sürmesi bizim futbolcular olarak arkadaş olduğumuz, kardeş gibi olduğumuzun görülmesi açısından faydalı olur. Böylece taraftarlar arasındaki gerilim de azalabilir.”

İŞTE ZİRVEYE KATILAN KAPTANLAR
Güray Vural (Akhisar)
Gökhan Ünal (Balıkesir)
Tolga Zengin (Beşiktaş)
Ozan İpek (Bursa)
Kıvanç Karakaş (Ç.Rize)
Sezgin Coşkun (Eskişehir)
Emre Belözoğlu (F.Bahçe)
Selçuk İnan (G.Saray)
Elyasa Süme (G.Antep)
Ramazan Köse (G.Birliği)
Mahmut Tekdemir (Başakşehir)
Erdem Özgenç (Karabük)
Adem Büyük (Kasımpaşa)
Servet Çetin (Mersin İY)
İlhan Parlak (SAİ K.Erciyes)
Adem Koçak (Sivas)
Hasan Kabze (Torku Konya)
Jose Bosingwa (Trabzon)