Gazete Vatan Logo
Futbol Herkesi şaşırttı

Herkesi şaşırttı

Londra Olimpiyatları'nda, kadınlar 100 metre kurbağalama finalinde 15 yaşındaki Ruta tarih yazdı

Herkesi şaşırttı

Litvanyalı Meilutyte, 15 yaşında bu başarıya sahip olurken akıllara 16 yaşındaki yüzücümüz Hazal Sarıkaya’yı getirdi. Hazal, geçtiğimiz gün 100 metre yarışında daha elemelerde pes ederken mücadele sonrasın yaptığı açıklamada "Platforma çıktığımda çok heyecanlandım. Yarışa iyi başladım ancak dönüş yapmak için bayrağı gördüğüm halde fazladan kulaç attım. Ne yapacağımı şaşırdım. Elim ayağıma dolaştı” demişti. Bu da hemen hemen aynı yaşlardaki bir Türk ve bir Litvanyalı’nın yarışlara nasıl hazırlandığının göstergesi oldu.



15 yaşında olimpiyat şampiyonu

Londra Olimpiyatları'nda, kadınlar 100 metre kurbağalama finalini 15 yaşındaki Litvanyalı Ruta Meilutyte kazandı.

Aquatics Center'da yapılan kadınlar 100 metre kurbağalama yarışmasında, 15 yaşındaki Litvanyalı Ruta Meilutyte, 1:05.47'lik derecesiyle olimpiyat şampiyonu oldu.

Gümüş madalyayı, 1:05.55 ile ABD'li Rebecca Soni alırken, Japon Satomi Suzuki 1:06.46'lık derecesiyle bronz madalyanın sahibi oldu. Son olimpiyat şampiyonu Avustralyalı Leisel Jones ise 1:06.95 ile yarışı beşinci bitirdi.

Londra 2012 Olimpiyat oyunlarında, kadınlar 400 metre bireysel karışıkta 16 yaşındaki Ye Shiwen altın madalyaya uzanan en genç sporcu olmuştu. 15 yaşındaki Ruta, kazandığı altın madalya ile Shiwen’in elinden bu ünvanı almayı başardı.

HAZAL 'ÇOK HEYECANLANDIM' DEMİŞTİ

Londra Olimpiyatları’nda yüzme branşında Türkiye’yi temsil eden 1996 doğumlu (16 yaşında) Hazal Sarıkaya, kadınlar 100 metre sırtüstü yarışmasında elendi. Aquatics Center’da yapılan 45 sporcunun yarıştığı 100 metre sırtüstü elemelerinde Hazal Sarıkaya, 1.04:80’lik derecesiyle 40. sırayı alarak elendi.

Hazal, yarışma sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Platforma çıktığımda çok heyecanlandım. Yarışa iyi başladım ancak dönüş yapmak için bayrağı gördüğüm halde fazladan kulaç attım. Ne yapacağımı şaşırdım. Elim ayağıma dolaştı. İnşallah bir daha olimpiyata katılırsam madalya için mücadele edeceğim. Londra benim için çok büyük bir tecrübe oldu. 2016’da burada yaptığım hataları yapmayacağım."

Haberin Devamı