Gazete Vatan Logo
Süper Lig Herkesin Başkanı Gümüşdağ

Herkesin Başkanı Gümüşdağ

Kulüpler Birliği Vakfı'nın yeni başkanı oybirliği ile Başakşehirspor Başkanı Göksel Gümüşdağ oldu

Herkesin Başkanı Gümüşdağ

2000 yılında kurulan ve Spor Toto Süper Lig takımlarının oluşturduğu Kulüpler Birliği Vakfı'nın 7. başkanı İstanbul Başakşehirspor Başkanı Göksel Gümüşdağ oldu. Vakfın Ankara Balgat'taki merkezinde olağan genel kurul toplantısı dün yapılırken Gümüşdağ, Trabzonspor dışındaki 17 Süper Lig ekibinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda herkesin oyunu aldı ve görev süresi dolan İlhan Cavcav'ın yerine başkanlığa seçildi.

TOPLANTIDA İstanbul Başakşehirspor, G.Birliği, Bursaspor, Balıkesirspor, Eskişehirspor, G.Antepspor, Sivasspor, Karabükspor, Mersin İY, Ç.Rizespor, Akhisar Bld. ve Erciyesspor başkan düzeyinde; G.Saray, Beşiktaş, Kasımpaşa, F.Bahçe ve T.Konyaspor da yönetici düzeyinde temsil edildi. Toplantıda oybirliği ile başkanlığa seçilen Gümüşdağ yaptığı açıklamada "17 kulübün bana gösterdiği teveccühten dolayı mutluyum. 4 büyük kulübümüz, yönetim kurulunda Anadolu takımlarının yer almasıyla ilgili tevazu gösterdi. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Kulüpler Birliği'ni bu dönemde daha da güçlendireceğiz" dedi.

Haberin Devamı

'TFF İLE ORTAK ÇALIŞACAĞIZ'

TÜRK futbolunun kaybolan marka değerini futbol ailesinin tüm paydaşlarının destekleriyle ayağa kaldırmak zorunda olduklarını vurgulayan Gümüşdağ, "Türk futbolunun ihtiyaçları ve projelendirilmesi gereken istekleri var. Bunlarla ilgili hız kaybetmeden çalışacağız. Çalışmalarımız içinde her zaman TFF olacak. Hepimiz TFF genel kurul delegeleriyiz. Doğal olarak da TFF ile bu birliğin ortak çalışmaları daha da çoğalacak. Kısa zamanda TFF'nin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı ve diğer kurumları ziyaret edeceğiz" şeklinde konuştu.

Cavcav: 4 büyük başkan buluşsun

KULÜPLER Birliği Vakfı eski Başkanı İlhan Cavcav, Türk futbolunda mutlaka birliğe ve beraberliğe ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Tüm kulüplerin özellikle de büyük kulüplerin başkanlarının seyircileriyle bütünleşmesi gerektiğini ifade eden Cavcav, "Bu 4 güzide kulübümüz olmazsa Avrupa'ya giden başka takımımız yok. Bu 4 kulübümüzün başkanlarını mutlaka bir araya toplayıp birliği ve beraberliği sağlamalıyız" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

‘İlhan ağabeye ihtiyacımız var’

GÜMÜŞDAĞ, G.Birliği Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Onursal Başkanı İlhan Cavcav'ı da onore etti: "Onursal Başkanımız İlhan ağabeye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Her zaman onun duayenliğine, desteğine ihtiyacımız var."