Gazete Vatan Logo
THY Euroleague Heurtel: Olympiakos'u yenebileceğimizi biliyoruz

Heurtel: Olympiakos'u yenebileceğimizi biliyoruz

Anadolu Efes'in Fransız oyun kurucusu Thomas Heurtel, THY Avrupa Ligi play-off'unda eşleştikleri Yunanistan temsilcisi Olympiakos'u yenebileceklerini söyledi

Heurtel: Olympiakos'u yenebileceğimizi biliyoruz

Thomas Heurtel, THY Avrupa Ligi'nde yaklaşan play-off maçları öncesi değerlendirmede bulundu.

Ligin normal sezonunda rakiplerini mağlup ettiklerini hatırlatan 28 yaşındaki başarılı basketbolcu, "Olympiakos'la THY Avrupa Ligi'nin normal sezonunda Atina'da oynadığımız karşılaşmada maalesef çok kötü bir basketbol oynamış ve farklı kaybetmiştik. Ligin ikinci yarısında rakibimizle Abdi İpekçi'de oynadığımız mücadelede ise ortaya çok iyi bir performans koymuş ve galip gelmiştik. Olympiakos'u yenebileceğimiz biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Saha avantajının Olympiakos'ta olduğunu ve bu sebeple daha fazla mücadele etmeleri gerektiğini hatırlatan Fransız oyuncu, şöyle devam etti:

"Deplasmanda oynamanın zor olduğunu biliyoruz. Onları yenmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Elbette onların ev sahibi olma avantajı bulunuyor. Turu geçmek için onlardan daha iyi mücadele etmeliyiz. Onları yenebileceğimiz ve isteyip, mücadele edince nelere yapabileceğimiz çok iyi biliyoruz."

"FENERBAHÇE AVANTAJLI"

Haberin Devamı

Thomas Heurtel, THY Avrupa Ligi'nde play-off'a kalan diğer Türk takımları Fenerbahçe ve Darüşşafaka Doğuş'un eşleşmeleriyle ilgili olarak da yorumda bulundu.

Çeyrek finaldeki her takımın kaliteli olduğunu ve birbirlerine karşı şansı bulunduğunu belirten Fransız oyun kurucu, bir diğer Yunan temsilcisi olan Panathinaikos ile eşleşen sarı-lacivertlileri ise tur için avantajlı gördüğünü ifade etti. Sezonun her takım için çok zor geçtiğini aktaran Heurtel, şunları kaydetti:

"Play-off'ta çok güzel karşılaşmalar izleyeceğiz. Her takımın birbirine karşı şansı olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe, Panathinaikos ile eşleşti. Fenerbahçe'nin Dörtlü Final için büyük bir şansı olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki Darüşşafaka Doğuş da Real Madrid ile eşleşti. Onların da şansı var. Çok iyi maçlar bizi bekliyor olacak."

"BEN, DE COLO DEĞİLİM"

Thomas Heurtel, Fransa Milli Takımı'ndan arkadaşı Nando de Colo'nun geçen sezon THY Avrupa Ligi'nde çok başarılı işlere imza attığını dile getirdi.

Lacivert-beyazlı taraftarların kendisinden de aynı performansı beklediğinin hatırlatılması üzerine ise Heurtel, "Nando de Colo başarılı işler yaptı ama o De Colo ben ise Heurtel'im. Herkesin geliştirmesi gereken yanları var. Benim de savunmamda geliştirmem gereken yönler bulunuyor. Bunun için sürekli çabalıyorum. Takım olarak çok çabalıyoruz. Eğer bir başarı elde edeceksek, bunu birlikte yapacağız. Ben de bu başarının bir parçası olmak için elimden gelen her şeyi yapıyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

Sezonun kalan bölümünde oynayacakları maçlara en iyi şekilde hazırlandığını vurgulayan Heurtel, başarı için herkesin en iyi performansını ortaya koyması gerektiğini hatırlattı.

Play-off eşleşmelerinde iç saha maçlarının önemine değinen Heurtel, lacivert-beyazlı taraftarları üçüncü ve dördüncü karşılaşmalara davet etti.

Üç galibiyete ulaşacak takımın Dörtlü Final'e yükseleceği Olympiakos-Anadolu Efes eşleşmesinde serinin ilk iki maçı 19 Nisan Çarşamba ve 21 Nisan Cuma günü Atina'da oynanacak.