Gazete Vatan Logo
Futbol Hidayet artık yok!

Hidayet artık yok!

'Milli takım için federasyon ile ortak karar aldık'

Hidayet artık yok!

Türkiye’nin ikinci olduğu 2010 yılında yapılan Dünya Şampiyonası’nda Basketbol Milli Takımımızın kaptanlığını yapan, NBA’deki temsilcimiz Hidayet Türkoğlu, ABD’ye giderken yaptığı açıklamada, milli takımda oynamama kararını, gençlerin önünü açmak için federasyonla ortak aldıklarını söyledi.

Yeni sezon için THY’ye ait bir uçakla yanında eşi Banu Türkoğlu ve küçük kızı Ela ile Amerika’ya giden Hidayet Türkoğlu Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin, " Milli takımda büyük bir çoğunlukla yoksunuz. Federasyonla mı, yoksa Tanyeviç’le mi aranızda bir sorun var? Bas ketbol yazarları bu konuda çeşitli yorumlar yapıyor. Bu konuya açıklık getirir misin? Şeklindeki soruya şu cevabı verdi:

" Ben bu noktalara kendime güvenerek geldim. Kimseden de korkum yok. Büyüklerimizdir, her yapılan yoruma saygı duyarım. Kesinlikle hiçbir problem yoktur. Benim kendi açımdan yoktur. Sonuçta bu bir oluşumdur. Amaç ileriki yıllara yatırım yapmaktır. Sonuçta bu kadroda biz olsak veya olmasak bu milli takım her zaman A Milli Takım olarak devam etmek zorunda. Hazır da elimize böyle bir fırsat geldi. Elemeleri genç arkadaşlarla oynayıp onlara biraz daha tecrübe kazandırmak. Sonuçta bu sene Avrupa Şampiyonası olsaydı her kes kadroda olacaktı. Hiç kimse milli takım görevinden kaçmadı kaçmaz da. Ben kendi açımdan söylüyorum. Ama ileriki yıllarda Avrupa Şampiyonasında biz bu genç arkadaşlarımıza ihtiyacımız olacak."

FEDERASYONLA ORTAK KARAR ALDIK.

Hidayet Türkoğlu bu kararı federasyonla ortak olarak aldıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

" Çünkü bu arkadaşlarımız kendi takımlarında maalesef şans bulamıyorlar. O yüzden de bu tip maçlarla tecrübe kazanmaları bizim için her zaman avantajdır. Önümüzdeki şampiyonalarda onların tecrübesine bizim turnuva boyunca her zaman ihtiyacımız olacaktır. Doğal olarak da federasyonla bizim yaptığımız karşılıklı bir görüşmede böyle bir karar aldık. Turgay Başkanla oturduk. Toplantıda Harun Abi de vardı. Ortak bir karar aldık. Herkesle yüzleşmeye hazırım. Kesinlikle böyle milli takımdan kaçma gibi bir hava yaratılmasın. Bunlardan üzüntü duyuyorum. Sonuçta ben 98’ten beri A milli Takımda oynayan bir insanım. 300 maçın üzerinde maç oynamışım. Büyüklerimizdir çeşitli yorumlar yapılması doğaldır. Ama ben işime bakarım. Benim işim de şu an takıma en büyük desteği vermektir. Ben sonuçta ağabeyleriyim. Her zaman telefonla konuşurum. Bu takım ilerde bu arkadaşlara emanet olacaktır. Gençlerin önün açmamız gerekir. Bu doğru bir davranıştır. Genç arkadaşlarımız şu anda iyi performans sergiliyorlar. İyi ki de bu karar alınmıştır. Sonuçta bu bizim milli takımımız. Gençlere bizim sahip çıkmamız lazım. Avrupa şampiyonasına gitme hakkını da kazanacağız. Kayseri’deki maçta Kayseri halkının desteği ile İtalya maçını da alacağız."

Hidayet Türkoğlu milli takımda oynayan genç arkadaşları için de şunları söyledi:

" Bu yıl Semih’in performansı beni gerçekten mutlu etti. Kendisi sizin bildiğiniz gibi uzun yıllardır sakatlıklarla boğuşuyordu. Bu yıl fizik olarak kendisini iyi hazırlamış. Şu ana kadar da gayet iyi performans sergiliyor. Ender takım kaptanı olarak gerçekten iyi yönetiyor. Gayet iyi ağabeylik yapıyor. Sinan olsun, Emir dün ki Belarus maçında çok iyi performans sergiledi. Kerem Gönlüm öyle. İlkan uzun yıllar oynayabilecek kapasitede olduğunu gösterdi. Hepsi çok yetenekli. İleriye dönük büyük umut verdiler. "

Hidayet Türkoğlu son olarak yeni sezon öncesi Türkiye’de çok iyi bir tatil geçirdiğini belirterek, " 13. sezonum için gidiyorum. İyi bir yaz geçirdim. Fizik olarak uzun yıllardan sonra iyi bir tatil geçirmek fırsatı buldum. Hem kendime, hem aileme güzel vakit ayırdım. Yapmış olduğum spor okullarına da vakit ayırabildim. Benim için şu an yeni bir sezon. 13 sene benim için gerçekten önemli. Beni destekleyen, dualarını eksik etmeyen Türk Halkına teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Haberin Devamı