Gazete Vatan Logo
Futbol Hıncal Uluç Hiddink'e yüklendi!

Hıncal Uluç Hiddink'e yüklendi!

Usta gazeteci Hıncal Uluç, Guus Hiddink'e Kırmızı Çizgi adlı programda ağır eleştiriler yönelttirken Hollandalı teknik adamla başarının gelmeyeceğini savundu

"VERİLEN PARALARA YAZIK"

Eleştirilerine, "Ercan Güven'in yazdığı gibi yıllık 11 milyon euro veriliyorsa, o paraya günahtır" diyerek başlayan Uluç, "Hiddink'e Fatih Terim'in 10 misli para veriyoruz. Niye veriyoruz? Ondan bir şey istiyoruz, yoksa niye verelim? Ne istiyoruz? Birincisi kısa vadede Avrupa Şampiyonası'na götürmesi için. Bunu başaramıyorsa; bize ilerisi için bir yeni takım yapması için. En azından 2014 Dünya Kupası finallerine gidelim.

Bu 2 hedeften biri yoksa Hiddink'e verilen paraya günahtır. Bunun adı bir adamı milletin parasıyla zengin etmektir. Mahmut özgener'e soruyorum; Hiddink'e yılda 11 milyon euro verirken, ondan ne talep ettin?" dedi.


"TERİM'İN GÜNAHI NEYDİ?"

Hiddink'le bu 2 hedefe de ulaşılamayacağını iddia eden deneyimli gazeteci, "Almanya'nın yaş ortaklaması 24, bizimki 30. O zaman Fatih terim'in günahı neydi?" dedi.
Hiddink'in milli takımımıza 'son işim' gözüyle yaklaştığını belirten Uluç, "Hiddink Süper Lig'de sadece 7 takımı izledi. Geri kalan 11 takımdan haberi yok.

Türkiye'de maç seyretmeyen adamın milli takıma ne faydası olailir? Adam zaten 'benim son işim' diyor. Son işi için gelen adama milli takım emanet edilebilir mi? Böyle iş olmaz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı