Gazete Vatan Logo
Futbol Hokuspokus Olympiakos

Hokuspokus Olympiakos

G.Saray, sayısız gol kaçırdı ama ‘büyücü’sü Harry Kewell ile güldü

Şampiyonlar Ligi’nden elenerek taraftarını üzen G.Saray, UEFA gruplarına süper başladı. Bu sezon 6. golünü Olympiakos’a atan Kewell, Cimbom’u zirveye taşıdı.
F.BAHÇE, 70’lik Aragones’in taktiğiyle Arsenal’den 5 gol yerken, G.Saray 73’lük Feldkamp’ın raporuyla çıktı sahaya.. Kalli’nin şifresi, Skibbe’ye Trabzon 11’ini bozdurmamıştı. Temkinli, inatçı ve hırslıydı Cimbom..

Rakip Olympiakos olunca tribünler doluydu ve her saniye verdiler coşkuyu... Oyunun ilk 20 dakikasında G.Saray, hemen dişini gösterdi Olympiakos’a. Ancak pozisyon gelmedi. Bu sürede Lincoln ve Baros, Olympiakos’un iki ön liberosunun kucağına sarı kartları verdi ve iyi iş çıkarttı doğrusu. Hâl böyle olunca biraz topallamaya başladı Yunanlılar. Ve Cimbom saldırma harekâtı borusunu 20’den sonra çaldı. İki dakika içinde önce Arda, sonra Kewell golleri atamadı.




ANCAK Aslan aşka gelmişti. Arda ile Kewell solu nöbetleşe kullandı sürekli... Lincoln iyi pas dağıtıyordu. Rakip kalede Nikopolidis olduğunu ilk hatırlayan ise 25’te Sabri oldu. Sert füzesini kornere çeldi Atina’da Milli Takımımız’dan 4 gol yiyen Niko.. Lincoln’ün sağ köşe vuruşunda ise ön direk yapan Kewell kafayla ’Hokus-Pokus-Olympiakos’ yaptı: 1-0.

SOLUK aldı bu golle G.Saray... Rahatlamak için ikinciyi bulmak şarttı. Yunanlılar (5 yabancılı onbirle sahaya çıktılar) ezilmeye başladı ve sertliğe başvurdular bir süre. G.Saray 42’ye dek pozisyona giremedi bu yüzden.. Bu dakikada sahanın sihirbazı Kewell serbest vuruşu soldan kesti, boştaki Baros saç baş yoldurdu. 2. devre coşku arttı. 54’te ‘bay pres’ Baros, Ayhan’ı sağdan çizgiye kaçırdı. O da topu içeriye çevirdi. Arda, Servet’e elle gol attırdığı noktadan bu kez kaleyi yokladı. Ancak Patnos çizgiden topu çıkardı. Daha kötüsü Lincoln’ün boştaki topu 3 metreden üst direğe nişanlamasıydı. Çıldırttı kaçan pozisyonlar.




86’DA Kovaçeviç 6 metreden kafayla boş kaleyi göremedi. 2 dakika sonra Lincoln direği salladı. 90+4’te Diogo, De Sanctis’in ıskasında topu dışarı atınca G.Saray, 5-0 olabilecek maçta Olympiakos’u 1-0 yenip (1-1 de bitebilirdi) UEFA’da gruplara ’tatlı’ bir başlangıç yaptı. Ve ’İstanbul’u geri al Galletti’ diyen Yunanlı dostlar avucunu yaladı!

Haberin Devamı