Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Hukukta yeni boyut: Masum suç!

Hukukta yeni boyut: Masum suç!

Usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle düşürülen Bilardo Federasyonu’nun tahkime yaptığı itiraz, “Kasıtlı olmayan usulsüzlük” gerekçesiyle kabul edildi.

Hukukta yeni boyut: Masum suç!

Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu ilginç bir karara imza atarak hukukta yeni bir tartışma konusuna imza attı... Geçen yıl düzenlenen Artistik Bilardo Dünya Şampiyonası organizasyonunda usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle Disiplin Kurulu kararıyla 6 ay hak mahrumiyeti cezası alarak düşürülen Bilardo Federasyonu, Tahkim Kurulu’nun “yapmışlar ama kasıtları yokmuş” gerekçesiyle cezayı 2 aya indirilmesiyle yırttı!

TAHKİM KURTARDI

Federasyon Başkanı Uğur Karagöllü ve üye Semih Ergün, usulsüzlük kararının ardından tahkime başvurmuştu. Tahkim ise “Gerekli hizmetler yapılmamış ve bu nedenle hizmetlerin tam olarak görülüp görülmediği hususunda tereddüt oluşturulacak bir durum ortaya çıkmış ise de bu davranışın kasıtlı eylem kapsamında bilerek ve istenilerek yapıldığına ilişkin somut ve inandırıcı delil bulunmadı” diyerek cezayı 3 aya, sonra 2 aya indirdi. Böylece Bilardo Federasyonu Tahkim yorumuyla paçayı kurtardı.

Neleri yapmadılar

12-16 Eylül 2012’de yapılan şampiyonanın organizasyonu ile ilgili ihale herhangi bir gazete ya da internet üzerinden yayınlamadı. İhalenin verildiği firmaya yasal hükümleri yerine getirmediği halde 898.731 bin TL’lik ödeme yapıldı. Gala yemeği ve kapanış banketi yapılmadığı halde yapılmış gibi işlem yapılıp, firmaya 48.660 TL’nın ödendi. Ayrıca promosyon malzemeleri dağıtılmadı, yabancı dil bilen eleman diye istihdam edilen üç kişinin hiç çalıştırılmadığı, şampiyona davetiyelerinin eksik dağıtıldığı ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı