Gazete Vatan Logo
Futbol Huntelaar da oynamıyor Kuyt da!

Huntelaar da oynamıyor Kuyt da!

Avcı, Hollanda örneğiyle kendini savundu

Huntelaar da oynamıyor Kuyt da!

Selçuk İnan’a şans vermediği için eleştirilen Avcı, Hollanda örneğiyle kendini savundu:

“Biri Türkiye’nin en değerli oyuncusu diğeri ise Almanya gol kralı ama Hollanda’nın hocası van Gaal onlara görev vermedi.”

“Bir kişi üzerinden milli takımı konuşmak yanlış. 11 tercihi tamamen bana ait. Çıkışta olan Estonya’yı yenecek güçteyiz.”

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Estonya maçı öncesi 3 gündür gündemi meşgul eden Selçuk İnan tercihi konusuna açıklık getirdi. Hollanda’nın tecrübeli hocası van Gaal üzerinden örnekler veren genç çalıştıcı, bugünkü Estonya karşılaşması için de şu ifadeleri kullandı: “Basında çıkan şeyleri takip etmiyorum. Dolaylı yollardan mesajlar geliyor. Hollanda maçıyla ilgili olarak ise topa sahip olma oranı Amsterdam’da yüzde elli elliydi. Şu da ifade ediliyor; ‘Kötü Hollanda.’ Evet kötü ifade edilen Hollanda’yı oynatmadık. Belki zaman zaman üstün oynadık. O maçın stratejisi oydu.
Huntelaar da oynamıyor Kuyt da
BÜTÜN oyuncularımız bizim için en değerli oyunculardır. Hollanda’da Jan Huntelaar Almanya Ligi’nin gol kralı. Milli takımında oynamıyor. Kuyt ise Türkiye’nin en değerli oyuncusu, oynamıyor. Selçuk da bizim en değerli oyuncumuz. O da takımın önemli bireylerinden biri. Zamanı geldiğinde oynayacak.

‘ENDİŞELENMEYİN’

MAÇTAN sonra Van Gaal’in bize söyledikleri de önemliydi. Doğru işler yaptık. Bir kişi üzerinden milli takımı konuşmamızın bu gruba yanlış mesajlar vereceğini düşünüyorum. Her türlü eleştiriye açığız. Tercihler konusunda ben ve ekibim sorumludur. En sağlıklı kararı verdiğimize inanıyorum. Takımda 6 yeni oyuncu oynuyor. Bu değişime herkes saygı gösterecek. Zaman içinde neler olabileceğini göreceklerdir.

RAKİPLERİ izleme komitemiz var. Estonya’nın son oynadığı Romanya maçını ve diğer hazırlık karşılaşmalarının hepsini canlı ve videodan izlediler. Estonya son yıllarda çıkış halinde bir ülke. Sert oynayan ve fizik kalitesi yerinde bir takım.

GOL sorunumuz olduğunu düşünmüyorum. Olumsuz bakmak doğru değil. Endişelenmeye gerek yok. 3 gün önce rakip sahada beş altı pozisyona giren milli takıma geri dönüş olacak. Karamsar olmayı düşünmüyorum. Saracolu’nda Türkiye’deki ilk resmi maçımızı oynayacağız. Yarışın içinde olmaya devam edeceğiz.”

Hem ‘Gönül’lüyüz hem de ‘İnan’clı

Teknik patron Avcı, Estonya karşısına Hollanda’da kenarda oturttuğu Gökhan Gönül ve Selçuk İnan’lı 11’le çıkacak.

2014 Dünya Kupası elemelerine mağlubiyetle başladığı için değil de daha çok Hollanda maçında Selçuk İnan ve Gökhan Gönül’ü oynatmadığı için eleştirilen Abdullah Avcı kadroda revizyon yapmaya hazırlanıyor. Gökhan Gönül’e sağ bekte şans verip önünde ise Umut Bulut’u çok da alışık olmadığı bir pozisyonda oynatacak olan Avcı, ters kanatta da F.Bahçe’nin sol beki Hasan Ali’yi görevlendirecek.

GOLCÜMÜZ BURAK 

AVCI beklenen radikal değişikliği ise orta alanda yapacak. Teknik patron, G.Saray’da vazgeçilmez olan Selçuk İnan’ı, Mehmet Topal’ın hemen önünde oynatacak. Sol açıkta Sercan’a foırmayı teslim edecek olan tecrübeli hoca Arda Turan’ı forvet arkasında, Burak’ı ise en uç noktada görevlendirecek.

Defansta kriz var

KRİTİK Estonya sınavı öncesi A Milli Takım’ın genç savunmacılarının durumu teknik heyeti düşündürüyor. Ömer Toprak'ın durumunun maç saati kesinleşeceği öğrenilirken, Semih Kaya'nın ağrılarına rağmen idmana çıktığı öğrenildi.

Arda, Rüştü’yü 32’de geçebilir

25 yaşına kadar 58 kez A Milli olan Arda Turan, Rüştü Reçber’i sollayabilir. Yılda ortalama 9.67 kez ay-yıldızlı formayı giyen milli yıldız bu ortalamayla giderse 32 yaşında 125 maçı geride bırakmış olacak. Arda böylece 120 kez milli olan Rüştü’nün rekorunu tarihe gömecek.

Tolga: Telafi maçımız

HOLLANDA maçında 2 gole engel olamasa da performansıyla alkış toplayan Tolga Zengin, dün düzenlediği başın toplantısında şu ifadeleri kullandı: “Şansızlık mı tecrübesizlik mi bilemiyorum ama Hollanda karşısında net pozisyonlar kaçırdık. Estonya en azından Hollanda maçının telafisi olacak.”

Demirören: inanıyoruz, istiyoruz, kazanacağız!

“Hollanda maçı artık geride kaldı. Estonya karşısında isteğimiz, beklentimiz ve hedefimiz 3 puandır.”

TÜRKİYE Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, bugünkü Estonya maçı için hazırlanan maç günü kitapçığına iddialı açıklamalar yaptı: “Estonya son Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde grup 2.’liğini alarak büyük bir başarıya imza attı. Rakibimizin Estonya’nın futbolda gösterdiği bu gelişmeyi saygı ve takdirle izliyoruz.

2014 Dünya Kupası Elemeleri’nde sahamızda ilk maçımıza çıkıyoruz. İsteğimiz, beklentimiz, hedefimiz belli; kazanmak. Hollanda maçı artık artık geride kaldı.

‘DESTEK ŞART’

Hedefimize giden yoldaki Estonya engelini aşmak için teknik kadromuz, oyuncularımız, taraftarlarımızın katılım ve katkılarıyla ne denli güçlü, ne denli büyük bir takım olduğumuzu göstermek için Saracoğlu’ndayız. İnanıyoruz, istiyoruz, kazanacağız.”

Haberin Devamı