Gazete Vatan Logo
Beşiktaş İbrahim Üzülmez: Deli İbo sevgidir

İbrahim Üzülmez: Deli İbo sevgidir

Beşiktaş'ın 2002-2003 sezonunda yaşadığı 12. şampiyonluğu İbrahim Üzülmez, anlattı.

İbrahim Üzülmez: Deli İbo sevgidir

“100. yıl özel bir sezon ve özel bir yıldı. Çok kaliteli oyuncuların bir arada olduğu, camianın benimsediği bir sezon oldu. Kaliteli bir hoca ve oyuncular vardı. Tümer, Sergen, Ronaldo, Zago...”

'Boğaz’daki kutlamalar 100. yılın önüne geçti’

“Şampiyonluk çok güzel bir duygu. O kupayı aldığınızda, yönetimi ve oyuncusuyla ‘Doğru işler yaptık’ diyorsunuz. Bu sene de Şenol Güneş ile aynı duyguları yaşadık. Oyuncuların Şenol Güneş’in basın toplantısına girmesi, Boğaz’daki kutlama... İnsan duygulanıyor. Emeğinin karşılığını alıp, gururlanıyor. O yıl Lucescu takımı kaynaştırdı. Belki o sezon Metin-Ali- Feyyaz üçlüsü çıkmadı ama ilk maçtan itibaren şampiyon olacağına inanan bir takım vardı. Beşiktaş takımında benim iki şampiyonluğum var. 2002-2003 sezonunda muhteşem bir şampiyonluk, muhteşem bir kutlama yaşadık. Gerçi Şenol Güneş’li, Boğaz’daki şampiyonluk kutlamaları biraz o yılın önüne geçti ama yine de yıllarca Beşiktaş’ın kaptanlığını yapmış bir oyuncu olarak, o yıl benim unutamayacağım bir yıldı.”

Haberin Devamı

‘İki hocayı konuşuyorum ama...’

“2 sezondur şampiyonluğu hak eden, taraflı ya da tarafsız herkesin takdir ettiği bir takım. Benim para verip izlemek isteyeceğim tek takım Beşiktaş. Çok değerli oyuncular, başlarında çok değerli bir hoca var. Burada Fikret Orman ve yönetim kurulunun da hakkını vermek lazım. Beşiktaş, bir takım olgusunu fazlasıyla ortaya koyuyor. Bizim dönemimizle şimdiki dönem arasındaki ortak özellik, işinin hakkını veren değerli hocalar (Lucescu, Şenol Güneş). 100. yılı konuştuğumuz için bu iki hocayı konuşuyorum ama Beşiktaş’ta bir de Mustafa Denizli gerçeği de yok değil. Beşiktaş farklı, güzel bir camia.”

‘Fatih Terim’in serzenişi...’

“Galatasaray’a sağ ayakla attığım bir gol vardı. ‘Sol ayağını doğru dürüst kullanamayan Üzülmez, sağ ayağıyla gol attı’ diyenler olmuştu. Hatta Fatih Terim de kulübede ‘Sağ ayakla gol yedik’ serzenişinde bulunmuştu. İşte o golle sarı kırmızılı ekibin kendi sahasında 25 maçtır yenilmezlik rekorunu kırdık ve Galatasaray’ı Ali Sami Yen’de yenerek 100. yılda şampiyonluğa emin adımlarla yürüdük.”

Haberin Devamı

‘Hedeflerimi gerçekleştirdim’

“O dönem Anadolu’dan, Gaziantep’ten gelmiş, hedefleri olan bir İbrahim Üzülmez vardı. Çok sevdiğim Beşiktaş camiasının sevilen, devamlı forma giymek isteyen bir oyuncu olmak istiyordum. Beşiktaş’ta Anadolu kulübünden gelip en çok oynayan oyunculardan biri, Avrupa’da en çok oynayan Beşiktaşlı futbolcu olduysam hedeflerimi gerçekleştirmişim demektir.”

‘Hiç rahatsız etmedi’

'Deli İbo’ Beşiktaş’ın formasına bağlılıktır. Taraftarın sembolüdür. Beşiktaş’ta önemli işler yapmıştır. Bilirsiniz Karadeniz’de ‘Deli’ demek zeki, dobra, çalışkan, dürüst insan demektir. Bu lakap beni hiç rahatsız etmedi.

(Fanatik)