Gazete Vatan Logo
Futbol İçeride 7 puan şart

İçeride 7 puan şart

Yazarımız Güntekin Onay, Aslan’ın şansını değerlendirdi

İçeride 7 puan şart

Manu: “Van Persie ve Kagawa’yla hücum rotasyonunu zenginleştiren İngiliz temsilcisi bu yıl, geçen sezona oranla daha geniş bir kadroya sahip.”

Braga: “İçerde-dışarda topa sahip olmayı seven, takım halinde hareket eden, oturmuş güçlü bir takım. Portekiz temsilcisi Braga kolay lokma değil.”


MANCHESTER UNITED

1 numaralı torbadan gelen Manchester United, özellikle Şampiyonlar Ligi grup maçlarında Alex Ferguson’un yaptığı rotasyon yüzünden zaman zaman geçmiş yıllarda büyük sürprizler yaşadı. Ancak G.Saray’ın Manchester United’la ilk maçı deplasmanda oynayacak olması bu anlamda bir şanssızlık. Robin van Persie ve Kagawa’yla hücum rotasyonunu zenginleştiren İngilizler bu yıl, geçen sezona oranla daha geniş bir kadroya sahip. Fletcher’ın da iyileşmesiyle orta alanda çok daha alternatifli seçenekleri var.

TÜRKİYE Ligi’nin çok üstündeki fizik kalitesi ve temposu M.United’ın kalitesininin dışında en önemli artıları. Rakip ceza sahasında 5 kişiyle bir anda çoğalan M.United oyun alanında çok iyi yardımlaşarak sahayı çok iyi parselliyor. Rooney, Van Persie, Nani, Ferdinand, Valencia ve Kagawa yıldız oyuncular gibi gözükse de yaşlanmasına rağmen Scholes ve Wellbeck gibi isimler dikkat edilmesi gereken isimler. M.United tartışmasız grubun 1 numaralı favorisi. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi grubundan son hafta çıkabilen Sir Alex Ferguson aynı hatayı tekrarlamayacaktır.

BRAGA

Braga’da teknik direktör değişikliği oldu ancak kadro zayıflamadı, güçlendi. Brezilyalı sol bek İsmaily ve orta saha oyuncusu Rumen Mikail en önemli transferleri. Brezilyalı Lima, Alan, Mossoro, Hugo Viana, Kustodio çok etkili ve teknik oyuncular. Braga, içerde-dışarda topa sahip olmayı seven, takım halinde hareket eden, oturmuş güçlü bir takım. Geçen yıl Beşiktaş’ın saf dışı bırakması kimseyi aldatmasın. Braga’nın maçın başında 10 kişi kalması çok büyük bir etkendi. Onun dışında Beşiktaş’ın da uluslararası tecrübeye sahip önemli bir kadrosu vardı. Udinese maçında seyrettiğim Braga, son derece tehlikeli ve iyi bir takım. Herkesin kolay kura olarak değerlendirdiği Portekiz temsilcisi kesinlikle kolay lokma değil.

CFR CLUJ

ROMANYA şampiyonu Cluj, ağırlıklı olarak Portekiz Ligi’nin alt-orta seviyesindeki kulüplerden gelmiş oyunculardan kurulu. elemelerde oynadıkları 4 maçı da kazandılar ve deplasmanda tehlikeli bir takım olduklarını kanıtladılar. Her ne kadar kadro kalitesi uluslararası yıldızlara sahip değilmiş gibi gözükse de Cluj’lu oyuncular bu maçları bir vitrin olarak görüp büyük bir açlıkla sahaya çıkacaklardır. Bir Romen takımı olarak değerlendirmek yanlış olur. Portekiz, Brezilya ve Afrika kökenli oyunculaürdan kurulu. Muhtemelen İstanbul’a 3. hafta 0 puanla gelecek olan Rumen temsilcisi bu yüzden 3 ve 4. haftalarda oynayacağı G.Saray maçlarını son şans olarak görecektir.

G.SARAY’IN genel anlamdaki kurası iyi ama fikstür için aynı şeyleri söylemek zor. Son hafta maçının Braga ile deplasmanda olması belki de bir gruptan çıkma finaline dönüşebilir. G.Saray Braga’nın 4 puan önünde son haftaya giremezse bu maç final olacaktır. M.United’la da ilk hafta dışarda, 5. hafta içerde oynamak çok avantajlı gibi gözükmüyor.

19 MAÇTA GLİBİYET YOK

BİZİM Türk takımları olarak ayağımız yere basmıyor. Yıllardır hep aynı laflar, kolay kura, elersin, eleriz, gibi rakibi küçümseyen ifadeler... Kimsenin haberi olmadığı dehşet verici acı bir rakam vereceğim... 4 büyük kulübümüz (Son 2 maçında Atletico ve Braga’ya yenilen Beşiktaş’ı da katarsak) kendi sahalarında oynadığı son 19 Avrupa maçının 1 tanesini bile kazanamadı.

BU maçların 9’u Trabzonspor’dan, 5’i F.Bahçe, 3’ü G.Saray ve ikisi Beşiktaş. Bu tablo 19 maçtır içerde kazanamayan takımlarımızın gerçeği. Türkiye Ligi’nde oynanan futbolun kalitesinin de aynası. Vaslui, Y.Boys, Karpativ Lviv, PAOK, Videoton, OFK Belgrad gibi ekipleri bile temsilcilerimizin iç sahada yenemediğini hatırlarsak belki artık iddialı konuşmaktan vazgeçebiliriz.

MEVCUT 2 stoper Semih ve Dany’nin tek bir Avrupa Kupası maçı oynramadığını da hesaba katarsak G.Saray’ın özellikle savunmada transfere ihtiyacı var. Grupta ilk 2 için oynayacak temsilcimiz muhtemelen Braga ile birlikte ikincilik mücadelesi verecek. İçeride 7 puan şart! Dışarda da Cluj karşısında alınacak bir galibiyet grup ikinciliğini getirecektir. Grup gözüktüğünden daha zor olabilir ancak beni umutlandıran Fatih Terim’in Avrupa deneyimi ve özgüveni.

Haberin Devamı