Gazete Vatan Logo
Beşiktaş İçeride 9 puan şart!

İçeride 9 puan şart!

Güntekin Onay: C Grubu'na düşen Beşiktaş, kağıt üstünde Tottenham ile liderlik yarışı yapacak gibi...

İçeride 9 puan şart!

1. torbadan en güçlü rakip; Tottenham çıktı. Asteras ve Partizan deplasmanları da zor geçer. İlk maçın iç sahada Tripolis ile oynanacak olması avantaj. Galibiyetle başlamak çok önemli.

Beşiktaş'a 1. torbadan en güçlü rakip çıktı. Tottenham, kadro kalitesi ve potansiyeliyle güçlü bir ekip. Bu yıl Avrupa Ligi'ni kazanacak takımın Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak olması da onları motive edecektir. Southampton'da harika işler yapan ve oynattığı futbolla büyük beğeni toplayan Pochettino, Kuzey Londra ekibinin yeni hocası oldu. Lige iyi başladılar ve şu an liderler.

Bence en iyi oyuncuları Eriksen. Lamela, Adebayor ve Chadli gibi yıldız oyunculara sahipler. Tottenham son yıllarda şampiyonluk yarışında olmasa da her zaman iddialı kadrolara sahip renkli bir ekip. Onların yoğun maç trafiğinde hangi takvimde oynayacağımız da büyük önem taşıyor. Açıkçası tam kadro bir Tottenham'la oynamayı tercih etmem.

ASTERAS EVİNDE ASLAN KESİLİYOR

Bu grupta Beşiktaş, kağıt üstünde Tottenham'la liderlik mücadelesi yapacak gibi gözüküyor. Ancak Partizan ve Asteras Tripolis kolay lokma değil. Özellikle Yunan temsilcisi evinde aslan kesiliyor. Almanya'nın güçlü ekiplerinden Mainz'ı içerde 3-1 yendiler. Tripoli deplasmanı 7 bin 500 kişilik o küçük statta düşünülenden de zor olacaktır.

Haberin Devamı

Partizan her ne kadar büyük bir spor kulübü olsa da son yıllarda futbol takımı Avrupa'da kayıpları oynuyor. N.Bakü'yü bile güç bela elediler. 36 yaşına gelmiş Sasha Iliç, sonradan oyuna giriyor. Her daim kadrosunda yetenekli oyuncular barındıran Partizan deplasmanı, tribünler dolarsa zor geçebilir. Çünkü Partizan taraftarı son derece ateşli ve agresiftir.

TRANSFERLER MUTLAKA YAPILMALI

Beşiktaş'ın grubunda içerde 9 puan şart. Çünkü deplasman maçları kolay olmayacak. Siyah-beyazlı temsilcimiz sadece kadro kalitesini değil, verimliliği de kadro derinliğini de artıracak transferleri mutlaka yapmalı. Çünkü hem Süper Lig’i, hem de UEFA Avrupa Ligi'ni bir arada götürmek son derece kırıcı. Maçların perşembe gecesi oynanması ve tekrar lige dönmek birlikte götürmeyi zorlaştırıyor.

Haberin Devamı

İç sahada ilk maçın Asteras ile olması bir avantaj. Galibiyetle başlamak çok önemli. Ayrıca yine son maçın iç sahada grubun en güçlü takımı Tottenham ile olması da bence büyük bir şans. İngilizler buraya belki de garantilemiş olarak gelecekler. Fikstürü de kura kadar olumlu değerlendirebiliriz. Ancak şunu da belirtmekte fayda var: UEFA Avrupa Ligi'ndeki asıl mücadele Şampiyonlar Ligi'nden gelen takımların katılımıyla başlayacak.