Gazete Vatan Logo
Futbol İETT otobüsü Q7'yi solladı

İETT otobüsü Q7'yi solladı

İki gol bulan Belediye, attığından daha fazlasını kaçırdı

Bobo’suz Beşiktaş’ta kötü oynayan Delgado ve Nihat yuhalandı.

BEŞİKTAŞ kendine tuzak kurarak çıkmıştı maça. Yönetimin tuzağı zemin, Schuster’inki ise saymakla bitmez. Top yapmaya çalışan siyah-beyazlılar, bu tarlada yürümekte bile zorlandı, Belediye’nin amacı tek topla defansın arkasına sarkmak olduğu için maç çölde oynansa farketmezdi.
SCHUSTER hâlâ hazırlık maçı oynuyor. Dün öyle bir kadro çıkardı ki, adamlar idmanda bile beraber oynamamıştır. Guti yedekte, Bobo ve Zapo tribündeydi. Holosko forvette, Ersan stoperde, Delgado 11’deydi, sistem de değişmişti.
BEŞİKTAŞ oynuyor, pozisyon buluyor ama golü Belediye atacak gibi gözüküyordu. Nedeni de Beşiktaş’ın orta saha çizgisindeki çizgi defansı.. Belediye’nin İskender, İ.Akın, Tevfik gibi pireleri sürekli uzun toplarla arkaya sarkıyor ama ya ofsayta yakalanıyor ya da son pasları veremiyorlardı..



EVSAHİBİ ilk iki pozisyonunu Belediye’nin çıkmaya çalışırken kaptırdıklarıyla buldu. Henüz 33. saniyede Quaresma, Mahmut’un geri pasını kapıp, ceza sahasına girdi, şutu Hasagiç’te kaldı. 4’te Holosko ortaladı ama Nihat dokunamadı. 14’te Delgado’nun kornerine kafayı vuran Ernst, Hasagiç’e nişanlarken, 30’da Hilbert bomboş pozisyonda topu yan ağlara yolladı. 31’de ceza sahasında Ferrari, Ekrem’in müdahalesiyle yükselemedi, Aydınus ‘devam’ dedi. Aydınus 43’te ise Holosko’yu kaleciyle karşı karşıya bırakacak topu elle kesen M.Yılmaz’a kırmızı değil, sarı çıkarttı.

ROBINHO DA YETMEZ!

2. yarıda ise 10 dakika geçmeden 2 orta saha da düştü. ‘Gol geliyorum’ diyor ama adres vermiyordu. 57’de Ferrari’nin tüpü bitti, İskender yanından yürüdü gitti, oradan da ağlara bıraktı: 0-1. 61’de İ.Akın yine defansın arkasına sarktı ama aşırtması hedefi bulmadı.

65’TE geçen seneki korkunç görüntüsünü hatırlatan Nihat, Delgado’nun verdiği pası Harbiye’ye gönderirken, 85 ve 89’da Nobre’nin kafalarından sonuç çıkmadı. Beşiktaş’a bir daha böyle bir savunma anlayışıyla oynamaması gerektiğini 90+1’de İ.Akın bir kez daha anlatmaya çalıştı. Gökhan’ın pasıyla arkaya sarkan İ.Akın, maç boyu defansın arkasını toplamak için kalesinden çok 18’in dışında duran Cenk’i geçip boş kaleye golü attı ve Beşiktaş’a ilk resmi yenilgisini tattırdı.

BELEDİYE biraz ofsayta dikkat etse daha farklı olabilirdi. Villarreal maçının ilk yarısından sonra yine uyarı alan Schuster, çizgi defans sevdasından vazgeçmezse ne Q7, ne Guti, ne de Robinho Beşiktaş’ı kurtaramaz..

MAÇIN YILDIZI: İBRAHİM AKIN

Eski bir Beşiktaşlı olan İbrahim Akın kıymetinin bilinmediği siyah-beyazlı camiayı attığı golle yıkan isim oldu.

‘Yenilgiyi hak etmedik’

Schuster: “Çok pozisyon bulduk fakat olmadı. İkinci yarıda risk aldık, sonra da golleri kalemizde gördük.”

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Bernd Schuster, İstanbul B.Ş karşısında hak etmedikleri bir mağlubiyet aldıklarını söyledi. Schuster, en azından maçı kaybetmemeleri gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Çok pozisyon bulduk ama olmadı. İkinci yarıda risk aldık sonra da kalemizde gol gördük. Ama bu yenilgiyi hak etmediğimizi söyleyebilirim. Ligin başındayız ve bu maçlar oldukça zor geçiyor. Elimizde taze futbolcuların bulunması avantaj, ben de bu avantajdan yararlanmak istiyorum.

SADECE Nihat gol kaçırmadı. Nihat dışında da çok pozisyon değerlendiremedik. Saha zemini bizim için ayrı bir rakip oldu. İstediğimiz futbolu oynayamadık. Bugün maçı kaybettik ama futbolumuzu her geçen gün ilerleteceğiz. Yabancı kısıtlaması beni mutlu etmiyor. Guti en geç gelen futbolculardan birisi ve biraz zamana ihtiyacı var. Son 2 maçta neredeyse 90’ar dakika oynadı. Bu maçta da sonradan oyuna soktum.”

Delgado&Tabata’ya Dubai’den talip var

BEŞİKTAŞ’IN, İstanbul B.Ş maçında misafirleri vardı. Dubai’nin El Cezire takımını temsil eden iki yetkili, Delgado ve Tabata’yı izledi. Dubai’liler, siyah-beyazlılardan şimdilik olumsuz yanıt aldı ancak görüşmeler bugün de sürecek.

‘Güç değil inanç kazanır’

Avcı: “Kazanma duygusuyla İnönü’ye gittik. Daha farklı da olabilirdi. 2 gol attık, 3-4 tane kaçırdık.”

BEŞİKTAŞ’IN belalısı olan İstanbul B.Ş’nin teknik direktörü Abdullah Avcı, kazanma duygusuyla İnönü’ye gittiklerini söyledi. 3 yıldır Süper Lig’e renk kattıklarını ifade eden Avcı şöyle konuştu: “İlk yarı bireysel hatalardan dolayı 3 pozisyon verdik. Pas ve koşu tercihlerini yanlış yaptık.
2. YARIDA biraz daha cesaretli oynadık. Daha farklı bir skor da çıkabilirdi. 2 gol attık, 3-4 tane kaçırdık. Final paslarını istediğimiz gibi yapamadık. Daha hazlı ve güçlü olanlar değil, inananlar kazanır. İyi bir takıma karşı kazandık. Stat zemini bizim için de hayâl kırıklığı oldu.”

Haberin Devamı