Gazete Vatan Logo
Futbol IFFHS de Löw'ü seçti

IFFHS de Löw'ü seçti

Dünyanın en iyi milli takım antrenörü Joachim Löw oldu.

IFFHS de Löw'ü seçti

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS) tarafından belirlenen "En başarılı milli takım antrenörü" listesi açıklandı.

Buna göre Almanya Milli Takımı ile 2014 Dünya Kupasını kazanan Joachim Löw en başarılı milli takım antrenörü oldu. Dünyanın her bölgesinden 60'dan fazla ülkeden uzmanlara danışılarak yapılan puanlama sonucu Alman teknik adam 220 puan alarak listede birinci oldu. Joachim Löw'ün aldığı 220 puan IFFHS tarihinin en yüksek puanı oldu.

Listenin ikinci sırasında ise Dünya Kupası'nda Arjantin ile ikincilik yaşayan Alejandro Sabella oldu. Arjantinli teknik adam 71 puan aldı. 2014 yılının en başarılı üçüncü teknik adamı ise Hollanda ile Dünya Kupası üçüncülüğü yaşayan Louis van Gaal oldu.

"En başarılı milli takım antrenörü" listesinin son 4 yılın birincisi olan İspanya Milli Takımı teknik direktörü Vicente Del Bosque 2014 yılında ise listeye giremedi.

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS) tarafından belirlenen "En başarılı milli takım antrenörü" listesi şu şekilde:

Haberin Devamı

1 - Joachim Löw (Almanya) 220 puan

2 - Alejandro Sabella (Arjantin) 71 puan

3 - Louis Van Gaal (Hollanda) 38 puan

4 - Jose Pekerman (Kolombiya) 31 puan

5 - Jorge Luis Pinto (Kosta Rika) 19 puan

6 - Jorge Sampaoli (Şili) 18 puan

7 - Miguel Herrera (Meksika) 15 puan

8 - Marc Wilmots (Belçika) 9 puan

9 - Didier Deschamps (Fransa) 8 puan

10 - Stephen Keshi (Nijeriya) 1 puan