Gazete Vatan Logo
Futbol III. Terim dönemi

III. Terim dönemi

G.Saray’da sonunda beklenen oldu, Ünal Aysal teknik direktör konusundaki son kararını verdi

III. Terim dönemi

Les Ottomans’da görüşen Aysal ve Terim prensipte anlaştı. Terim, “6 ay önce Polat’ı geri çevirdim. Şimdi nasıl olur?” deyince başkan, “Ben de 6 ay önce tatil planı yapıyordum. G.Saray seni çağırıyor” diyerek hocayı ikna etti.

MÜJDE! G.Saray’da 3. Fatih Terim döneminin başlamasına sayılı günler kaldı. Ünal Aysal dün Terim’i büyük ölçüde takımın başına geçmesi için ikna ederken, iş sadece resmi imzaya kaldı. İşte 13.30’da Les Ottomans’ta başlayıp 17.30’a kadar süren Aysal-Dürüst-Terim zirvesinin detayları:

AYSAL telefonla aradığı Terim’e “Bugün görevimin ilk günü. Sizinle görüşmek istiyorum. Nerede buluşalım?” diye sordu. Kurt hoca ise ”G.Saray Başkanı bizi nereye çağırırsa oraya geliriz” derken, Les Ottomans’ta bir araya gelen ikiliye sonra Ali Dürüst de katıldı. 4 saat süren görüşmedeki en ilginç ayrıntılardan biri de paranın ‘p’si, sözleşmenin de ‘s’sinin konuşulmamasıydı.

AİLESİNDEN ONAY ALDI

AYSAL’IN “Hocam G.Saray’ın sana ihtiyacı var. Bu kulübün havasını en iyi bilen isim sensin” sözü İmparator’u derinden etkilerken 3. kez sarı-kırmızılıların hocası olma konusunda tereddütleri bitmeyen Terim de “6 ay önce de Adnan Polat yönetiminden bana bu teklif gelmişti. Ancak kabul etmemiştim. Şimdi nasıl olacak?” yanıtını verdi.

SONRA ise Aysal Terim’i can evinden vuran şu sözleri sarfetti: “Hocam biz de 6 ay önce tatil programı yapıyorduk. Aklımdan seçimde aday olmak gibi bir şey geçmiyordu. Ancak şartlar bizi bu noktaya getirdi. G.Saray seni çağırıyor.”

BAŞKANIN söyledikleri karşısında tavrı olumlu yönde değişen Terim görüşmenin ardından evinin yolunu tuttu ve ailesiyle durum değerlendirmesi yaptı. Aile bireylerinden de tek tek onay aldığı öğrenilen camianın sevgilisi Terim’in yarınki mazbata töreninin ardından sarı-kırmızılılara imza atması bekleniyor.

Tarihsel tesadüf ETKİLİ OLDU!

G.SARAY’IN başına geçmek için gün sayan Fatih Terim’in başkan Ünal Aysal’ın teklifine yeşil ışık yakmasının altında ‘tarihsel’ bir tesadüfün de etkisi var. 16 Mayıs’ta gerçekleşen bu görüşmede 17 Mayıs 2000’de kazanılan UEFA Kupası Şampiyonluğu hakkında da uzun uzun sohbet eden ikili eski günler yadetti. Günün tarihsel önemine dikkat çeken çiçeği burnundaki başkan ve yönetici Ali Dürüst’in sıcak tavırları karşısında İmparator, eğer bugün imza atarsa 17 Mayıs G.Saray için bir kez daha unutulmazlar arasına girecek.

Haberin Devamı