Gazete Vatan Logo
Futbol İki yıldıza af yok!

İki yıldıza af yok!

Dünya Kupası'nda kadro dışı bırakılan iki Ganalı yıldız takıma dönmeyecek

İki yıldıza af yok!

Gana Milli Takımı Teknik Direktörü Kwesi Appiah, 2014 FIFA Dünya Kupası sırasında kadro dışı bıraktığı önemli futbolculardan Sulley Muntari ve Kevin-Prince Boateng'i, 2015 Afrika Uluslar Kupası elemelerinde oynayacak 24 kişilik kadroya dahil etmedi.

Gana Futbol Federasyonu'ndan (GFA) yapılan açıklamaya göre, teknik direktör Kwesi Appiah, 17 Ocak-8 şubat 2015 tarihlerinde Fas'ta düzenlenecek 30. Afrika Uluslar Kupası'nın elemelerinde mücadele edecek 24 kişilik kadrosunu belirledi.

Togo, Gine ve Uganda ile E Grubu'nda yer alan Gana'nın teknik patronu Appiah'ın, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda büyük önem taşıyan gruptaki son maç öncesi kadro dışı bıraktığı Milanlı orta saha oyuncusu Sulley Muntari ve Schalke 04'te forma giyen Kevin-Prince Boateng'i takıma çağırmaması dikkati çekti.

Muntari, kupa sırasında düzenlenen takım toplantısında GFA İcra Kurulu Üyesi Moses Armah'a saldırdığı, Boateng ise antrenman sırasında teknik direktör Kwesi Appiah'a hakaret ettiği ve herhangi bir pişmanlık belirtisi göstermediği gerekçesiyle süresi belirtilmeksizin takımdan uzaklaştırılmıştı.

Haberin Devamı

54 yaşındaki çalıştırıcı ayrıca Milan'da forma giyen bir diğer önemli isim Michael Essien'i de takıma almadı. 31 yaşındaki orta saha oyuncusu, Dünya Kupası sonrası yeterince forma şansı bulamadığından yakınmış, sonrasında ise açıklamasından ötürü özür dilemişti.