Gazete Vatan Logo
Galatasaray İki yöneticiden açıklama geldi

İki yöneticiden açıklama geldi

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Saruhan Cibara, hakkında çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

İki yöneticiden açıklama geldi

Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet S. Cibara'dan açıklama

Sayın Medya Mensupları, Galatasaray’ı sevmeyebilirsiniz. Başarılarından rahatsız olabilirsiniz. Galatasaray’da bir mevki elde etmek için herhangi bir konuda sizlerle işbirliği yapmadığım için kişisel olarak benim yönetimdeki varlığım sizleri rahatsız da edebilir.

Ancak bana ve arkadaşlarıma iftira ederek Galatasaray’ı yıpratma çabalarınıza izin vermem. Sizin binlerce okurunuz, izleyiciniz varsa Galatasaray’ın ahlak ve akıl sahibi milyonlarca taraftarı var.

“Yalan da olsa çamur atalım, bir inanan olur” politikalarınız bu camiada sökmez.

Ayrıca bilin ki, attığınızı zannettiğiniz çamurlar bizzat sizi, Türk spor medyasını kirletiyor, bizleri değil."

Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Köksal'dan açıklama

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Köksal, hakkında çıkan haberlerdeki iddialara açıklık getirdi.

"Bir süredir kulübüme ve şahsıma yönelik bir TV kanalında sürdürülen kasıtlı karalama kampanyalarına “bunu da gördük” diyerek sessiz kalmıştım. Ancak gittikçe dozu artan iftiralara artık bir cevap verme ihtiyacı doğmuştur.
Bilindiği gibi Sn. Başkanımız Ünal Aysal ve Yönetim Kurulumuzun 'Dünya kulübü olma' hedefi doğrultusunda yürürlüğe koyduğu 5 yıllık stratejik planın en önemli 2 unsuru altyapı ve uluslararası markalaşma çalışmalarıdır.
Galatasaray'ın büyüme hedefleri ve finansal istikrarın sağlanması icin büyük önem atfettiğimiz bu iki konu Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin başarı anahtarı olmuştur.
Florya'mız için yeni yeteneklerin keşfedilip çağdaş bir formasyon ile yetiştirilmesi ile ilgili projedeki iş ortağımız, Alman ve İngiltere Futbol Federasyonu'nun yanı sıra Bayern Münih gibi dünyaca ünlü kulüplerle uzun yıllardır çalışmaktadır.
Galatasaray’a uzun süreler yönetici olarak hizmet etmiş ve bu konuda Türk futbolunun kendi kısır döngüsü içinde sıkışıp kaldığını gözlemleyen bir kişi olarak benim içerisinde yer almadığım Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulunda görüşülerek onaylanmış ve bu konuda uluslarararası tecrübe ve repütasyona sahip bir kuruluşla yapılmakta olan çalışmalara bir kurul üyesi olarak katılmanın ve katkıda bulunmanın gururunu yaşamaktayım.
Her yıl transfere milyonlarca Euro harcayan Türk futbolu içinde Galatasaray yine bir ilke imza atmış, Galatasaray kültürü ve ruhu ile yetişecek genç futbolcularımızın yetiştirilmesi için Türkiye’de yepyeni ve çağdaş bir altyapı kuruluşunun yanı sıra bu konuda kendini dünyaya ispat etmiş ve Türk nüfusunun yoğun olduğu Almanya’yı seçmiş olması, sanırım bazı kişi ve çevreleri rahatsız etmiş olmalı ki, dürüst ve doğru haberciliğin çok dışına çıkılarak bir iftira kampanyasına dönüşmüştür.
Galatasaray’ın başarılarından rahatsız olanların halka açık şirketimizden bu konuda yapılan ödemelerin iddia edilen rakamların 10’da biri bile olmadığını rahatlıkla öğrenebilecekken uydurma ve asılsız rakamlar vererek gerçeğe gölge düşürmek çabalarının bir kez daha sonuçsuz kalacağının bilinmesini isterim.
Saygılarımla,"

Haberin Devamı