Gazete Vatan Logo
Galatasaray Kavga yok ibra var

Kavga yok ibra var

Sarı-kırmızılıların 2014’te görev yapan iki yönetimi, ayrı ayrı yapılan oylama ile ibra edildi

Kavga yok ibra var

Eleştirilerin ardından Aysal, yanıtlarını verip Yarsuvat yönetiminden ayrı olarak oylanmak istediğini açıkladı

Aysal’ın sözlerinin sonrası, oylamada üyelerin çoğunluğu ibra oylamasının ayrı ayrı yapılması yönünde görüş bildirdi
Kongre üyeleri iki yönetimİ hem mali hem de idari yönden ibra ederken Cimbom da yeni bir kaostan kurtuldu
SARI-kırmızılı kulüp için kritik bir mali genel kurul geride kaldı... Eski başkan Ünal Aysal ile yönetimi ve mevcut Yarsuvat yönetiminin hem mali hem de idari açıdan ibra oylaması gerçekleşirken toplantıya damgasını vuran çok sayıda da başlık oldu. Oylama öncesinde söz alan üyeler Ünal Aysal ve Duygun Yarsuvat yönetimlerini sert bir şekilde eleştirirken özellikle mali açıdan kulübün çok kötü durumda olduğunu rakamlarla anlattı.
TÜM üyelerin ardından ise son konuşmacı olarak söz Ünal Aysal’a geldi. Eleştirilere yanıt veren Aysal’ın sözleri ise özetle şöyle oldu:
‘BORCU YÖNETTİK’
“BUGÜN göğsümüzü gere gere G.Saray’ın marka değerinin Avrupa’da 17. sırasında yer aldığını söyleyebiliyoruz. Küçülerek hiçbir kulüp istikbal bulamaz. G.Saray’ın dışarıdan görünen tablosuyla içerideki aynı mıdır? Bunu en iyi bilen benim. Rakamlar aynı şeyi ifade ediyor ama bazen değişik şeyler de görebilirsiniz. Hisse senetlerinin değeri düşmesinin sorumlusu Ünal Aysal’ın sorumluluğu değil ki, siz yüzde 22 temettü dağıtırken şirketi birleştirince hisse sahipleri satmaya başladı. Şirketin değeri birleşme ile düşmüştür. Bütün hisse senetleri 3 Temmuz’dan dolayı düştü.
GELİRLERİMİZİ arttırdığınız sürece riskiniz düşüyor. Benim dönemimde de borç alacak farkı sadece yüzde 9 artmış. Biz borcu yönettik. Devraldığımızda bir masa ve borçla devraldık. Gelirlerini artırdık. Böyle batıyoruz gibi söylentiler aslı yok.
‘YERE BAKIYORDUK’
GELDİĞİMİZDE başarıya aç bir camiaydık. Bütün branşlarda rakiplerimizin arkasında ezik ve yere bakarak dolaşıyorduk. En başarılı olduğumuz dönemde transfere 118 milyon dolar harcamışız. Yabancı kısıtlanması bizi transfere itti. Başarı için geldik, sloganımız buydu.
G.SARAY 200 milyon doların altında bir bütçe ile dönmez. Sportif AŞ’deki zarar dövizle yatırım yapan sanayiciler de bunu iyi bilir, dövizle alıp, Türk Lirası, doların karşısında ezildi ise otomatik olarak zarar edersiniz. Borçlarımızın yüzde 40’ını bankalarla çatır çatır pazarlık ederek Türk Lirası’na çevirdik. 2014’te bank teminatlarımız yarı yarıya düştü. Bu kötü yönetim mi?
‘GÜVEN KAYBOLMUŞTU’
KİMİSİ ‘kaçtı’ diyor. Kulübün önünü açabilecek önerilerin Divan’da kabul görmemesi bizim önümüzü tıkadı. Çözüm önerilerimz ve hazırlıklarımız da vardı. Ayrılırken Duygun Başkan’a teslim ettim. Basketbolu profesyonel branş olarak ayırmak istedik. Şubeyi Basketbol AŞ altında toplamayı düşündük. Gayrimenkullerin satılmasına karşı genel kurulun korkusu var. Riva’yı satmayı değil proje geliştirip, malın değerini artırmayı düşündük. Gayrimenkul ortaklığı önerdim buna da ciddi bir itiraz vardı. Bana olan güvenin kaybolduğunu algıladım ve istifa kararı aldım. Aynayı nerden tutarsanız tıraşı ona göre görürsünüz.”
İŞTE bu sözlerle üyelerin karşısına çıkan Aysal ardından beklenmedik bir hamle yaptı ve iki yönetimin birlikte değil, ayrı ayrı oylanmasını talep etti. Kürsüden Aysal’ın inmesi ile birlikte oylama da başladı. İlk olarak mali yönden ibra edilen Aysal ve yönetimi ardından da idari yönden ibra edilirken Yarsuvat yönetimi de ibra edildi. Bu ibra ile birlikte Adnan Polat döneminde yaşanan ‘ibra edilmeme’ vakası yenilenmedi.
Yarsuvat: F.Bahçe ile kan davası bitsin!
MALİ konuların yanında yönetime yönelik idari eleştiriler de vardı. Yarsuvat, eleştirileri kürsüden yanıtlarken şike davası ile ilgili sözlerinin çarpıtıldığının altını çizdi.
E-BİLET’E girmelerinin kanunla zorunlu olduğunu belirtirken şunları söyledi:
”BEN şikeye her zaman karşıyım. Tek söylediğim şike davasının yanlış mahkemede yapılmasıdır. Ben hukukçuyum, derste de söylüyorum. Bunu şikeyi koruyor gibi çevirmemek lazım. Ayrıca F.Bahçe ile olan bu kan davasını bitirmek istiyorum. Benim amacım G.Saray taraftarının da o stada gidip maçı izlemesini sağlamaktır.
MAHMUT Uslu, Kasımpaşa-G.Saray maçı için şike yaptı demiş... Bu bir zırva. Cevap verilmez. Gökmen Özdenak benim için ‘dansöz gibi kıvırtıyor’ demiş. Eğer Gökmen böyle söylemişse benim IQ çok yüksek... Kusura bakmayın böyle kişilere cevap vermemek gerekir.”
119 milyon TL’lik bütçeye onay
SARI-kırmızılıların 11 saat süren mali genel kurulunda 2015 yılı bütçesi de görüşüldü. 2015 yılı için 119 milyon 935 bin 83 TL gelir ve 117 milyon 747 bin 607 TL gider olarak planlanan bütçe, oy çokluğu ile kabul görürken aidat konusunda ise üyeler arasında tartışma yaşandı.
Üyelik giriş ücretinin 202 bin TL’ye yükseltilmesi isteği reddedilirken yıllık ödentinin ise 200 TL’den 300 TL’ye çıkarılması isteği ise 2016’dan başlamak üzere kabul edildi.
Öte yandan üye olmayan bir kişi söz isteyip kürsüye çıkarken üye olmadığının anlaşılması ile birlikte konuşmadan kürsüden indirildi.
Nihat Doğan kovuldu!
SARI-kırmızılılarda kongrenin son bölümünde ise disiplin cezaları görüşüldü. Hayatını kaybeden Özge Can için attığı tweetler ile kamuoyunun tepkisini çeken Nihat Doğan’ın durumu da yönetimin isteği ile oylanırken 2 üyenin kabul etmemesine rağmen oy çokluğu ile Doğan kulüp üyeliğinden ihraç edildi.

Haberin Devamı