Gazete Vatan Logo

İkinci için eve dönüş 3 Temmuz!

Turnuva için geri sayım başladı, Mehmet Ayan E Grubu'nu masaya yatırdı.

İkinci için eve dönüş 3 Temmuz!

E Grubu’nda Brezilya tartışmasız favori... İkincilik için 3 aday var. Ancak grubu 2. sırada bitirecek takımın muhtemel rakibinin Almanya olması, E Grubu ikincisinin turnuva ömrünü de kısaltacak!

BİZ Türklerin pek anlam veremediğim bir Brezilya, Arjantin hayranlıkları vardır Dünya Kupaları’nda… Pele-Maradona eksenindeki estetik oyundan ziyade onları mazlum mu görürler ne? Elbette güzel futbol hepimizin isteği ancak çağdaş futbol hücum ile savunmayı bir arada emrediyor. 98 Dünya Kupası’ndan bu yana eğri aşağıya gidiyor.
ANCAK Brezilya’nın Rusya’da bir şansı var. Bu şanssızlık eğrisini yukarı yönlü kırabilirler. Ellerinde turnuvanın en iyi bireysel yetenekleri bulunuyor. Bunu takıma çevirebilirler mi? Bu topluluktan bir birliktelik çıkarabilirler mi? Sorular bunlar! Neymar dönmesine dönecek de… Bıraktığı zirve performansına erişebilecek mi? Marcelo, Casemiro, Willian, Coutinho… Neler yapabilecekler? Grubu lider bitirmemeleri sürpriz olur! F Grubu’ndan 2. olarak (muhtemelen) gelecek Meksika önünde de şansları güçlü… Çeyrek finalden sonra herkes kuvvetli…
ÇÖZÜM ORTADA!
BENİM ön okumam doğru çıkarsa Almanya ile final oynayabilirler. Tite Hoca’nın ismiyle elindeki kadro ters orantılı. Ancak yaptığı işler ve takıma oynattığı oyun otoritelerce güven telkin ediyor.
İSVİÇRE’DE herkesin malumu Balkan ağırlığı var. Hoca da tanıdık! Samsunspor’un eski teknik direktörlerinden Petrovic. İkinciliğe yakın görünüyorlar. FIFA sıralamasında 6.sırada olmaları ülkedeki spor kültürüne futbolu iyi eklemlediklerinin kanıtı… Xhaka ile Shaqiri’nin sırtlaması beklenen orta sahaya çok iş düşecek. Embolo için kariyer turnuvası olması mümkün. Disiplinli savunmayı en azından ilk 270 dakika yapabilirlerse, ikincilik şansları çok yüksek.
KOSTA Rika için süslü cümleler kurabilecek değilim. Biraz Bryan Luiz, çokça da Navas… Navas belki de dünyanın en iyilerinden biri. Ancak bu seviyede kalan 10 oyuncunun standardı yüksek değil. Grupta dördüncü olurlarsa şaşmam. Sırbistan ise göz alıcı bireysel performanslara sahip bir takım. Tosic bizden ama tanıdığımız birçok oyuncu var Sırp takımında. İsviçre maçını kazanabildikleri takdirde talihleri döner. Ancak bu grubun ikincisinin şansı çok büyük ihtimalle Almanya ile bir tur sonra karşılaşacak olması… O yüzden Brezilya dışındaki takımlar için eve dönüş 3 Temmuz’da gibi duruyor.
Tite’ye iki soru var!
ALISSON, Marcelo, Casemiro, Paulinho, Coutinho, Neymar, Willian, Jesus… Tite hocaya iki soru sorabiliriz turnuva sonunda… A) Kupayı aldılar…. “Tabii şampiyon olacaksın! Ne yani kadroda Messi ile Ronaldo mu olacaktı?”
B) Kaybettiler… ‘Nasıl kaybedersin! Bu kadroda bir de Messi ile Ronaldo mu olacaktı?’ Başka sorum yok!
İkinci olursa rakip Almanya
SAMSUNSPOR’DA bile yapamayan (!) İsviçre’nin teknik direktörü Petkovic önemli bir sınava verebilecek mi?
Göçmen çocuklarını hedefe taşıyabilecek mi? Seferoviç, Shaqiri, Xhaka, Akanji ile ikinci tur görülür mü? Brezilya’nın ardından gruptan çıkılırsa ikinci turda muhtemel bir Almanya eşleşmesinde ‘dama’ denecek mi?
Kosta Rika’ya Navas yeter mi!
KEYLOR Navas tutanı.. Çok çok iyi… Ya atanları… Elbette Bryan Ruiz, hayâl ettirir ama yeter mi?
Ağırlığı Amerika’da forma giyen ekip için büyük hayâller kurmak çok mantıklı olmayabilir. Sırbistan’ı yenip gruba moralli başlarlarsa ikincilik konuşulabilir. Diğer iki ekip önünde kaleci Navas yeter mi...
İlk maçı kazanmak şart!
İSVİÇRE ile girişecekleri 2.’lik mücadelesinde Sırbistan için ilk şart Kosta Rika’yı yenmek. Sonrasında iki beraberlik dahi yetebilir. Avrupa deneyimi yüksek oyunculara sahip bir ekip!
Hocaları kupanın en genci ve ilk kez bir teknik direktör olarak resmi maçta takımın başına bu pazar çıkacak. Burası soru işareti. O seviyede ne yapabilecek?
E GRUBU FİKSTÜRÜ
17 Haziran 15.00 Kosta Rika-Sırbistan
17 Haziran 21.00 Brezilya-İsviçre
22 Haziran 15.00 Brezilya-Kosta Rika
22 Haziran 21.00 Sırbistan-İsviçre
27 Haziran 21.00 Sırbistan-Brezilya
27 Haziran 21.00 İsviçre-Kosta Rika

Haberin Devamı