Gazete Vatan Logo
Gençlerbirliği İlhan Cavcav hayatını kaybetti!

İlhan Cavcav hayatını kaybetti!

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İlhan Cavcav hayatını kaybetti!

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın saat 11.00'de yaşamını yitirdiği belirtildi.

İlhan Cavcav'ın cenazesi yarın toprağa verilecek
Gençlerbirliği Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, efsane başkan Cavcav’ın cenaze töreni yarın saat 10.30’da İlhan Cavcav Tesisleri'nde gerçekleştirilecek törenle başlayacak. Törenin ardından, öğle namazına müteakip Kocatepe Camisi'nde kılınacak cenaze namazı sonrası İlhan Cavcav, Cebeci'deki aile mezarlığına defnedilecek..

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Cumartesi günü sabaha karşı rahatsızlanmış ve Güven Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırılmıştı.

81 yaşındaki Cavcav, önceki gün dengesini kaybederek düşmüş ve koluyla kafasını çarpmıştı.

1978 yılında Gençlerbirliği Kulübü'ne başkan olan İlhan Cavcav, yaklaşık 40 yıldır Ankara ekibinin başında bulunuyordu.

İlhan Cavcav'ın oğlu Murat Cavcav, "Acımız çok büyük, babamı daha yeni kaybettik. Türk futbolu duayen bir ismini kaybetti" açıklamasında bulundu.

Gençlerbirliği'nden İlhan Cavcav paylaşımı: "Burası çok kara, Ankara...

Haberin Devamı

Fenerbahçe: İlhan Cavcav’a Allah’tan rahmet, başta Cavcav Ailesine ve Türk Sporu'na baş sağlığı dileriz
Galatasaray: İlhan Cavcav'a Allah'tan rahmet, acılı ailesine, Gençlerbirliği Camiası'na ve Türk sporuna başsağlığı diliyoruz.
Beşiktaş: Türk sporunun duayen isimlerinden İlhan Cavcav vefat etti...
Türkiye Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim: "Türk futbolunun başı sağolsun. Herkesin sevdiği, saydığı ve yaşça da hürmet ettiği bir insanı kaybettik."

İLHAN CAVCAV KİMDİR?
İlhan Cavcav (d. 4 Ekim 1935, Ankara), Türk iş adamı, Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı. Un fabrikası, entegre sentetik çuval fabrikası, Ankara İnşaat A.Ş. ve Katkı Gıda adında ekmek katkı maddeleri üretimi gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirketleri bulunmaktadır.
HAYATI
Ankara Hamamönü'nde doğan Cavcav'ın babası Haşim Bey, 1910'lu yıllarda Priştine'den Türkiye'ye göç etmiş bir ailenin çocuğudur. Aile İstanbul, Adana gibi şehirlerde bir süre kaldıktan sonra Ankara'ya yerleşip aile mesleği olacak fırıncılık ve değirmencilik yapmaya başlamıştır.
Haşim Bey'in ikinci eşi Kayseri eşrafından Lütfiye Hanım'dan ilk çocuğu olan Cavcav'ın çocukluğu Mamak'ın Boğaziçi Mahallesi'nde geçti. Eğitim yaşamına Ankara 10. Yıl İlkokulu'nda başlayan Cavcav, öğrencilik yılları boyunca bir yandan da babasının işlettiği değirmende çalıştı. İlkokuldan sonra Gençlerbirliği'nin kurulduğu Ankara Atatürk Lisesi'nde eğitimine devam eden Cavcav, ailesinin artan işleri nedeniyle ortaokuldan sonra eğitimine son verip, 14 yaşında aile şirketinin veznesinde ve sonrasında şirket muhasebesinde çalışmaya başladı.
İlhan Cavcav; dizi ve tiyatro oyuncusu Erdal Beşikçioğlu'nun dayısı, futbolcu Tayyar Cavcav'ın yeğenidir.
FUTBOL KARİYERİ
Ailesinde Tayyar Cavcav ve Cevat Muratal gibi birçok profesyonel futbolcu bulunan İlhan Cavcav'ın futbol yaşamı, Mamak Maskespor için çalışan Cici Necdet'in dikkatini çekmesiyle başladı. Cavcav, 16 yaşındayken Maskespor kadrosuna katıldı ve santraf (stoper) mevkisinde oynamaya başladı. İlhan Cavcav, 19 yaşında PTT'de oynarken kendisine profesyonelliğe geçiş sözleşmesi teklif edilse de, fabrikadaki işleri nedeniyle sözleşmeyi kabul etmedi ve amatör futbolcu olarak oynayabileceği Bahçeli Gençlik Spor'a gitti. Bahçeli'deki ilk maçını PTT'ye karşı oynayacak olan Cavcav, eski takımı PTT karşısında duygusal davranabileceği gerekçesiyle oynatılmadığı için futbolu bıraktı.

Haberin Devamı