Gazete Vatan Logo
Gençlerbirliği İlhan Cavcav yeniden başkan

İlhan Cavcav yeniden başkan

"Şeref ve namusumla söylüyorum, ne maç aldım, ne de maç sattım"

İlhan Cavcav yeniden başkan

Gençlerbirliği Kulübü Olağan Genel Kurulu'nda, 149 delegeden 147'sinin oyunu alan İlhan Cavcav, 19. kez başkanlığa seçildi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu'nda yapılan genel kurulda, 758 delegenin 149'u oy kullandı. Divan başkanlığını, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Hukuk Kurulu üyelerinden İsmail Özersin'in yaptığı genel kurula, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, delegeler, yönetim kurulu üyeleri ve eski futbolcular katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından yönetim kurulu faaliyet raporu, denetleme kurulu raporu okunup, mali bütçe oy birliği ile kabul edildi.

Seçime tek aday olarak giren mevcut başkan İlhan Cavcav, 149 delegeden, 147'sinin oyuyla 19. kez kırmızı-siyahlı kulübün başkanı oldu. İki oy ise geçersiz sayıldı.

"Ne maç aldım, ne maç sattım"

İlhan Cavcav, delegelere hitaben yaptığı konuşmada, 37 yıldır başkanlık koltuğunda oturduğunu hatırlatarak, "Şeref ve namusumla söylüyorum, ne maç aldım, ne de maç sattım" dedi.

Uzun yıllar futbolun içinde olduğunu belirten Cavcav, "Ufak tefek rahatsızlıklarım var ama sıfırdan aldığımız bir kulübü bugünlere getirmek yalnız benim işim değil. 37 yıl içerisinde yönetim kurulumuzda görev almış çok değerli kardeşlerimizin hizmetlerini inkar edemeyiz. Bütün arkadaşlarıma minnet ve şükran duyuyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

"1935 doğumlu İlhan Cavcav olarak söylüyorum, Ankara'da doğdum ve bu yaşlara Ankara'da geldim" diyen Cavcav, şunları söyledi:

"Üzülerek ifade etmek istiyorum ki bunu da bir maksat için de söylemiyorum, Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkanımızın uhdesinde 2-3 futbol takımı var. 20 bin seyirciyi 19 Mayıs Stadı'na aldığımızda, çökme ihtimalinin yüzde 90 olması nedeniyle, valilikten 'olurluk' belgesi alamıyoruz. Valiye iki üç defa telefon ettim. Bu belgeyi alıp UEFA'ya göndermediğimiz takdirde maalesef Gençlerbirliği'nin oynayacak stadı yok. Durum Ankara için bu kadar acı. Buradan Sayın Melih Gökçek'e seslenmek istiyorum, Yenikent Stadı, belediyemizin yapmış olduğu bir stattır. Yenikent Stadı'nın zaman zaman Gençlerbirliği Kulübü'ne tahsis etmesini önemle rica ediyorum. "

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Koleji açmayı da hayal ettiğini kaydeden Cavcav, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu konuda yeni seçilecek yönetim kurulu arkadaşlarımızla mutabakata varıp Büyükşehir Belediyesi'nden veya Çankaya Belediyesi'nden arazi tahsis edilmesi durumunda bu koleji Gençlerbirliği adına kurmayı hayal ediyorum. Bu benim en büyük hayalim."

Yönetim kurulu

Yeniden başkanlığa seçilen İlhan Cavcav'ın yönetim kurulu listesinde Niyazi Akdaş, Halil Erkman, Şahin Kartal, Bülent Üstündağ, Kerem Doğan, Rıza Koç, Canpolat Aras, Özgür İncesu, Erdal Cömert, Özkan Topal, Sinan Gürsoy, Murat İşcan, Hıfzı Kuruşa, Murat Cavcav, Murat Yıldız, Arda Çakmak, Merdan Hürmeydan ve Arif Ölmez yer aldı.

Bu arada genel kurulda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borcu olmadığı bildirilen Gençlerbirliği Kulübü'nün, kasasında 60 milyon 170 bin lirasının bulunduğu açıklandı.