Gazete Vatan Logo
Futbol İlk aday Capello

İlk aday Capello

Kocaman’ın yerine kimin geleceği merak edilirken, Aziz Yıldırım’ın aklında ünlü İtalyan teknik adam var

İlk aday Capello

AYKUT Kocaman’ın F.Bahnçe’deki teknik direktörlük dönemi dün öğleden sonra resmen sona erdi. Sarı-lacivertli takımda görev aldığı ilk sezonda şampiyonluk yaşayan, ikinci yılında 29 yıllık özlemi bitirerek Ziraat Türkiye Kupası’nı kazandıran, 2012-13 sezonunda da Türkiye Kupası’nı alarak ilk defa üst üste bu başarının yaşanmasını sağlayan, kulübe Avrupa kupalarında ilk kez yarı final oynatan Kocaman futbolculuğundan sonra teknik adam olarak da tarihine geçtiği F.Bahçe ile bağları koptu.

YÖNETİMİN dün öğleden sonra istifasını kabul etmesiyle resmiyet kazanan vedanın ardından herkesin merak ettiği konu sarı-lacivertlilerin yeni hocasının kim olacağı. Bu konuda birçok hoca gündeme gelirken, başkan Aziz Yıldırım’ın kafasındaki aday devre arasından beri belli, İtalyanlar’ın dünyaca ünlü ismi Fabio Capello... Yıldırım ile Capello geçen sezonun devre arasında Londra’da Capello ile biraraya geldi. Hatta o zirvenin ardından “Aykut Kocaman bırakırsa takımın başına Capello gelecek“ diyen F.Bahçe Başkanı’nın dünkü gelişmelerin ardından İtalyan çalıştırıcı ile en kısa sürede tekrar görüşmesi bekleniyor.

KUPA CANAVARI

KARİYERİ başarılarla dolu olan Fabio Capello Avrupa’nın 4 büyük kulübü olan Milan, Real Madrid, Roma ve Juventus’ta görev yaparken bu takımların tamamında şampiyonluk yaşayarak tarihe geçti. Milan’la 4 şampiyonluk, 3 İtalya Süper Kupası, 1 Şampiyonlar Ligi, 1 Avrupa Süper Kupası kazanan İtalyan teknik adam, Real Madrid’le 2 şampiyonluk, Roma ile 1 şampiyonluk ve 1 kez de İtalya Süper Kupa zaferi yaşadı. 2004-05’te Juventus ile de mutlu sona ulaştı ancak yöneticilerin maçları ayarladığının ortaya çıkması nedeniyle şampiyonluk kulüpten alındı.

2008-12 yılları arasında İngiltere Milli Takımı’nın başına geçen Capello şu an Rus Milli Takımı’nı çalıştırıyor.

Haberin Devamı