Gazete Vatan Logo
Futbol İlk ay-yıldızlı stat!

İlk ay-yıldızlı stat!

Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından inşasına bir yıl önce başlanan ve üstten bakıldığında hilal ve yıldız şeklinde görünen stadın yapımında sona gelindi.

İlk ay-yıldızlı stat!

KBÜ yerleşke alanında 40 bin metrekare alan üzerine üniversite akademisyenlerinin "hilal ve yıldız" şeklinde tasarladığı stadyum, 25 bin kapasiteli olacak ve gece maçları oynanabilecek.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, üniversite olarak spor alanında bir merkez olma hedeflerinin bulunduğunu, bu bağlamda Türkiye’nin ilk ay yıldızlı stadını inşa ettiklerini söyledi.

Stada üstten bakıldığında Türk Bayrağı görünümünün olacağını ifade eden Uysal, "Stat, hilal ve yıldız içinde yapılacak. Tamamlandığında ve çevre düzenlemesi bittiğinde bayrağımızın şeklini alacak. Özellikle gece maçlarında ışıklandırma sayesinde üsten bakıldığında bayrağımız net görünecek. Milli takımımız maçlarından bazılarını burada yapabilir" diye konuştu.

Uysal, üniversitelerarası her türlü spor müsabakalarının yapılabileceği şekilde tasarlanan stadın, 6 ay içinde tamamlanacağını kaydetti.