Gazete Vatan Logo
Trabzonspor 3 n'Efes'te finalde

3 n'Efes'te finalde

Anadolu Efes, Trabzonspor Medical Park’ı deplasmanda da devirerek finalist oldu

3 n'Efes'te finalde

3. çeyreğin sonunda 14-0’lık seri bulan lacivert-beyazlılar maç kaybetmeden turladı. 24 sayı ve 12 ribauntla double-double yapan Lasme karşılaşmaya damga vuran isim oldu

ERKEKLER Basketbol Ligi Spor Toto play-off yarı finalinde deplasmanda Trabzonspor Medical Park’ı 59-54 mağlup eden Anadolu Efes, seriyi 3-0 yaparak finale yükselen ilk takım oldu. Hayri Gür Spor Salonu’nda oynanan mücadelede lacivert-beyazlılarda Lasme 24 sayı 12 ribanutla double-double yaparken Saric 10 ve Janning de 10 sayıyla oynayarak galibiyeti getiren isimler oldu. Karadeniz ekibinde ise Velickovic 14, Marshall 12 ile Can Altıntuğ 10 sayı üretti.

İLK periyodu 14-8 üstünlükle geçen Karadeniz ekibi soyunma odasına da 29-24’lük avantajla gitti. 3. çeyreğin sonunda 14-0’lık bir seri yakalayarak 46-37 öne geçen Efes, karşılaşmanın son anlarına doğru sıkıntılı anlar yaşasa da Janning’in üçlüğüyle rahtaladı ve müsabakadan galip ayrılmayı başardı.

LİGDE normal sezonu 2. basamakta bitiren ve play-off ilk ayağında da Türk Telekom’u 2-1’le geçen lacivert-beyazlıların finaldeki rakibi ise 1-1 eşitliğin bulunduğu Pınar Karşıyaka-F.Bahçe Ülker serisinin tur atlayan tarafı olacak.

Haberin Devamı