Gazete Vatan Logo
Basketbol İlk maçta dostluk kazandı

İlk maçta dostluk kazandı

UBA Türkiye, TB2L ekiplerinden İstanbul DSİ ile karşılaştı.

İlk maçta dostluk kazandı

Dört kıtadan gelen sporcuların oluşturduğu Türkiye'nin ilk yabancı basketbolcu kampı “UBA (Uluslararası Basketbol Akademi) Türkiye”, 24 Ocak tarihine kadar sürecek organizasyonun ilk maçında TB2L ekiplerinden İstanbul DSİ ile karşılaştı.

Üsküdar DSİ Tesisleri’nde dostane bir atmosferde geçen karşılaşma koçların uzatmaları oynamama kararı sonucunda 66-66 berabere sonuçlanırken renkli görüntülere sahne oldu.

Amerikalı Esian Henderson ve Brezilyalı Marcelo Egidio’nun atletizmleriyle hücumda sürüklediği UBA Türkiye ilk üç periyodu önde götürmesine rağmen İstanbul DSİ, skorer oyuncusu Charlon Kloof’un son saniyelerdeki atışları sonrası rakibini yakalasa da son hücumdan faydalanamadı ve mücadele berabere sonuçlandı.

İstanbul DSİ Başantrenörü Erkan Kaplanoğlu Türkiye’de ilk kez düzenlenen bir organizasyonunun ilk maçını oynamalarından ötürü mutlu olduklarını ve bu tarz bir kampın yerli kulüplere de büyük fayda sağladığını belirtirken UBA Türkiye misafirperverliklerinden ötürü tüm İstanbul DSİ yetkililerine teşekkür etti.

Haberin Devamı