Gazete Vatan Logo
Beşiktaş CANLI Kasımpaşa - Beşiktaş

CANLI Kasımpaşa - Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Kasımpaşa ile Beşiktaş, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşı karşıya geliyor.

CANLI Kasımpaşa - Beşiktaş

Süper Lig'in 17. haftasında kritik maç... Kasımpaşa ile Beşiktaş, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda kozlarını paylaşıyor. Saat 19.00'da başlayan mücadeleyi hakem Cüneyt Çakır yönetiyor.

MAÇTAN DAKİKALAR:

Karşılaşmada ilk düdük geldi.

GOL İPTAL! 2' Beşiktaş'ın Dorukhan'la attığı gol geçerli sayılmadı. Ljajic'in vuruşunu Ramazan güçlükle çelerken top, Lens'in önünde düştü. Lens'in elinden seken top, Dorukhan'ı önüne düştü. Genç oyuncunun vuruşu ağlarla buluştu; ancak gol geçerli sayılmadı.

GOL! 11' Kasımpaşa, Sadiku'nun harika şutuyla skoru 1-0'a getirdi. Kasımpaşa atağında ceza sahasına düşen ortayı Beşiktaş savunması uzaklaştırmak istedi. Gelen topa ceza sahası çizgisinin 1 metre gerisinden gelişine harika bir vuruş yapan Sadiku, takımını 1-0 öne geçirdi.

16' Ev sahibi takım gole çok yaklaştı. Beşiktaş kalecisi Karius'la baş başa kalan Trezeguet, Alman kaleciyi geçemedi.

GOL İPTAL! 19' Kasımpaşa, golcüsü Diagne'nin golüyle farkı ikiye çıkardı; ancak gol, pozisyonun öncesinde faul olduğu gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı.

Haberin Devamı

40' Trezeguet, Karius'u bir kez daha geçemedi. Kasımpaşalı yıldız, uzaklardan çok iyi bir şut çıkardı. Kaleci Karius, topu güçlükle kornere çeldi.

GOL! 45+1' Koita'nın pasında topla buluşan Diagne, fileleri havalandırdı ve skoru 2-0'a getirdi.

Maçın ilk yarısı 2-0 Kasımpaşa üstünlüğü ile sona erdi.

GOL! 52' Beşiktaş, Mustafa Pektemek'in kafa golüyle farkı 1'e indirdi. Sağ kanatta açılan ortaya güzel bir kafa vuruşu yapan golcü yıldız, skoru 2-1'e getirdi.

70' Beşiktaş, Babel'le beraberlik golüne çok yaklaştı. Rakiplerini tek tek geçen Hollandalı futbolcu, kaleci Ramazan'ın sağından topu kaleye gönderdi; ancak meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

72' Kasımpaşa'da Sadiku'nun vuruşu direkten döndü.

GOL! 75' Kasımpaşa, penaltı atışı kazandı. Penaltı atışında topun başına geçen Diagne, kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü kaydetti: 3-1.

GOL! 83' Kasımpaşa, Pavelka'nın golüyle skoru 4-1'e getirdi.

İKİ TAKIMIN 11'İ

KASIMPAŞA:Ramazan-Ben Youssef-Veysel-Veigneau-Popov-Pavelka-Sadiku-Josue Sa-Koita-Trezeguet-Diagne

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ:Karius-Gökhan-Necip-Vida-Adriano-Medel-Atiba-Dorukhan-Ljajic-Lens-Mustafa

MAÇTAN NOTLAR:

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Kasımpaşa'ya konuk olan Beşiktaş, geçen haftaki Trabzonspor karşılaşmasına iki değişiklikle sahada yer aldı.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor karşılaşmasında ilk 11'de görev alan Portekizli oyuncu Ricardo Quaresma'yı Kasımpaşa karşısında yedek soyundurdu.

Güneş, son maçlarda beklentileri karşılayamayan Güven Yalçın'ı da yedeğe çekti.

Siyah-beyazlılarda bu oyuncuların yerine ilk 11'de Gökhan Gönül ile Mustafa Pektemek, şans buldu.

Ryan Babel, kadroda

Beşiktaş'ta sakat olduğu gerekçesiyle 6 maçta yer almayan Ryan Babel, eski takımı Kasımpaşa ile oynanan karşılaşmaya yedekler arasında başladı.

Babel, yaşadığı sorun nedeniyle Süper Lig'deki MKE Ankaragücü, Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor ve Trabzonspor maçlarının yanı sıra UEFA Avrupa Ligi'ndeki Sarpsborg ile Malmö karşılaşmalarında görev alamamıştı.

Haberin Devamı

Oyun kurgusunda değişiklik

Teknik direktör Güneş, orta sahanın kanatlarında oynayan Quaresma ile Babel'i yedek soyundurduğu Kasımpaşa maçında saha içinde bazı değişiklikler yaptı.

Siyah-beyazlı ekipte orta sahanın sağında Jeremain Lens şans bulurken, orta sahanın solunda Adriano Correia oynadı.

Kalede Loris Karius'a görev veren ve savunma dörtlüsünü Gökhan Gönül, Necip Uysal, Domagoj Vida ile Gary Medel'den oluşturan tecrübeli çalıştırıcı, bu oyuncuların önünde Atiba Hutchinson ile Dorukhan Toköz'e şans verdi.

Kasımpaşa karşısında hücuma dönük görevi yine Adem Ljajic yerine getirirken, forvet hattında Mustafa Pektemek oynadı.

Beşiktaş'ta ayrıca Tolga Zengin, Utku Yuvakuran, Oğuzhan Özyakup, Fatih Aksoy, Gökhan Töre ve Cyle Larin, yedekler arasında yer aldı.

Caner Erkin, sarı kart cezalısı

Siyah-beyazlı ekipte sarı kart cezalısı Caner Erkin, Kasımpaşa maçında oynayamadı.

Sakatlığı süren Enzo Roco da kadroda bulunmadı.

Güneş, Brezilyalı santrfor Vagner Love'ı ise Kasımpaşa mücadelesinin kadrosuna almadı.

Haberin Devamı