Gazete Vatan Logo
Futbol İlkay Manchester United'da!

İlkay Manchester United'da!

Borussia Dortmund Türk asıllı yıldız futbolcusu İlkay Gündoğan’ın transferi için Manchester United ile kesin anlaşmaya vardı.

İlkay Manchester United'da!

Alman Sky Sports’un haberine göre Dortmund yönetimi 2016 yılına kadar sözleşmesi bulunan 24 yaşındaki futbolcunun transferi için gösterdiği yoğun çaba sonrası Manchester United’a evet dedi. İngiliz kulübünün Dortmun’da 30 milyon Euro bonservis bedeli ödeyeceği tahmin edilirken genç oyuncunun hafta sonu sözleşme imzalanması bekleniyor. İlkay Gündoğan uzun süreden beri sözleşmesini uzatmak isteyen kulübünün teklifini kabul etmemiş ve yurt dışına gitmek istediği izlenimini vermişti.

Bundesliga’da kötü bir sezon geçiren Dortmund, geçen hafta Jürgen Klopp’un ayrılık kararının ardından Thomak Tuchel ile anlaşmıştı. İlkay’ın İngiltere’ye transferinin Tuchel ile yapılan anlaşma sonrası gerçekleşmesinin, Alman Hoca’nın transfere onay vermesi sonrası gerçekleştiği tahmin ediliyor.

Skay Sport’da yayınlanan haberin ardından Bikd gazetesi telefonla ulaştığı Dortmund’un CEO’su Hans-Joachim Watzke ve Spor Direktörü Michael Zorc’un İlkay Gündoğan’ın Manchester United transferini yalanladıklarını yazdı.