Gazete Vatan Logo
Futbol İltifat yağmuru

İltifat yağmuru

Süper Kupa öncesi Mustafa Denizli ve Christoph Daum, birbirlerini öve öve bitiremedi

İLKLERİN adamı Mustafa Denizli yine bir ilki başarmanın peşinde. Türkiye’de ’3 Büyük’takımı şampiyon tek isim olan Beşiktaş’ın hocası, Süper Kupa’yı kazanan yerli bir çalıştırıcı olmadığını belirtip, “Kazanım olursa hem sezonu 3 kupayla kapatmak, hem yeni sezona kupayla başlamak gibi durum olur. Ümit ediyorum Allah bunu bizlerden esirgemez. Kupayı müzemize götürmek istiyoruz. Futbolcularım ve ben bunu gerçekleştirecek düşünce ve ruh birlikteliğine sahibiz” dedi.

TECRÜBELİ çalıştırıcı, yeni Beşiktaş’la geçen sezonun Beşiktaş’ı arasındaki farkları şöyle sıraladı: “Geçen yıl sezona başlayan teknik kadro değildik. Bu yıl daha sağlıklı bir dönem geçirmek ve düşündüğümüz kadroyu oluşturmak açısından avantajlıydık. Daha tempolu, mücadeleci ve yaratıcı anlayışla oynamalıyız. Hazırlık maçlarında bu düşüncenin hayata geçeceğinin sinyallerini aldık.”

‘F.BAHÇE ŞİMDİ DAHA GÜÇLÜ’

FUTBOLCULARININ durumundan memnun olduğunu ifade eden Denizli, 5-6 hafta içinde üst seviyeye geleceklerini vurgularken, bugünkü rakipleri F.Bahçe için şu methiyeleri düzdü: “Geçen yıldan çok daha güçlü bir F.Bahçe’nin ortaya çıktığına inanıyorum. Yaptıkları transferlerle Süper Lig’de oynayacağı futbol konusunda olumlu ipuçları verdiler. Hazırlık maçlarının yanı sıra Honved karşısında bireysel ve takım olarak Türkiye için umut verici görüntü ortaya koydular. Bu görüntüye yanıt vermek durumundayız. Daum takımla iyi iletişime sahip bir teknik adam. Türkiye’deki çalışmalarına kupayla başlamayı istemesi çok doğal. Bizim de buna izin vermeme isteğimiz en doğal hakkımız.”

‘NİHAT’IN ÖZLEMİ BİTECEK’

DENİZLİ “Nihat Kahveci, derbi özleminin giderecek mi?” şeklindeki soruya ise “Nihat görev yapacak ama maçın tamamında değil” yanıtını verdi. Kurt hoca, Beşiktaş’ın artılarının da “takım olma, paylaşımcılık, kaybetmekten korkmama, geri düşşe de maçı hiçbir zaman skor olarak kabul etmeme” olduğunu belirtirken, buna tempoyu da ekleyeceklerini söyledi.

DENİZLİ, GÖBEKTE HAKİMİYET İSTİYOR

DERBİ öncesi Beşiktaş’ta, 3 eksik var. Sezon sonu ameliyat olan Delgado, İ.Toraman ve Ekrem yok. Mustafa Denizli, kalede tecrübeyi ön plana alıp, hazırlık maçlarının yıldızı Hakan yerine Rüştü ile maça başlayacak. Savunmanın solunda İ.Üzülmez’in yerine, hücumda daha etkili olan İsmail oynayacak.

DEFANS bloğunun diğer isimleri Erhan, Sivok ve Ferrari. Beşli orta saha; Ernst, Fink, Uğur, Holosko ve Tello ilerdeki Nobre’yi destekleyecek. Henüz fiziksel açıdan hazır olamayan Nihat’tan ise 2. yarıda istifade edilecek.

‘Hele bir Delgado gitsin, bakarız’

GIOVANI Dos Santos transferinde, Beşiktaş mola aldı. Başkan Yıldırım Demirören ve teknik patron Mustafa Denizli, önceki gün 20 yaşındaki yıldızın durumunu görüşmek için biraraya geldiler. Zirveden yeni bir kriz yaşamamak için öncelikle Delgado’nun sözleşmesinin dondurulması kararı çıktı. Yıllık 1.6 milyon Euro’ya anlaşılan Meksikalı için, kulübü Tottenham’la, Delgado’yla ilişki kesildikten sonra görüşülecek.

DAUM: RAKİBE SAYGI DUYUYORUZ

F.BAHÇE Teknik Direktörü Cristoph Daum, Beşiktaş ile oynanacak Süper Kupa finali öncesi düzenlediği basın toplantısında siyah-beyazlıları göklere çıkardı. Teknik direktör Mustafa Denizli ve Beşiktaşlı futbolcuları öven Alman hoca, şu ifadeleri kullandı: “Derbiyi büyük bir sevinçle bekliyoruz. Hem Beşiktaş hem de F.Bahçe’de birçok derbi yaşadım. Benim için bu derbilerde en önemli iki nokta şu; Birincisi rakibe, 2.si de taraftarına saygı.

‘NİHAT SÜPER TRANSFER’

UMARIM Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nde hem Türkiye’yi hem de Beşiktaş camiasını en iyi şekilde temsil eder. Şu anda Türkiye şampiyonu olarak aktüel ve en iyi takım gibi gözüküyorlar. Mustafa Denizli benim için üst düzey bir hocadır. Çok iyi bir Beşiktaş takımı yarattı ve transferlerle daha da güçlendiler. Özellikle Nihat Kahveci çok iyi bir transfer oldu onlar için.

SÜPER Kupa’nın manevi bir anlamı var. Bizim için bu dönemde kazanmak en iyisi olacaktır. Almanca biz söz vardır, ”Her kadrodan ve her isimden daha önemli bir şey vardır o da mücadele tarzı.“ Şampiyona karşı oynamak bizim için önemli şans ve bunu kullanmak istiyoruz.

‘PRES YAPACAĞIZ’

F.BAHÇE’DEKİ eski dönemimde defansımız çok kaliteliydi. Tabii ki bu durum hücum oyuncularına kolaylık sağlıyor ve daha rahat oynamalarına imkân veriyor. Bu, şimdiki dönemde de geçerli. Defansa önem veriyoruz. Eğer defans iyi olursa ofansta da rahat edersiniz. Pres yapmak istiyoruz her maç. Bu rakibe de bağlı. Honved bize bu şansı verdi ama Beşiktaş tabii ki Honved’ten çok ayrı bir sınıfta.

İKİ kanadımızı birden bir maçta güçlü görürsek çok daha iyi olur haliyle. Bolu maçında sol, Honved maçında sağ kanadımız daha iyiydi. Roberto Carlos’un sakatlığı bizi çok üzdü. Buradan bir kez daha geçmiş olsun diyorum kendisine. Sağlık ekibimiz her gün, 24 saat onunla uğraşıyor. Roberto Carlos bir tanedir. Onun yerine bir başkasını koyamazsınız. Yerine oynayacak oyuncular mutlaka farklı olacaktır çünkü dediğim gibi o bir tanedir.

Edu’nun yerine Lugano iddiası

F.BAHÇE, durumu birkaç gün içinde netleşecek olan Edu’dan kötü haber gelirse, Sambacı’nın sözleşmesi büyük ihtimalle askıya alacak ancak bu oyuncunun geri kalan parasını ödeyecek. Edu’nun yerine Lugano ile yeniden anlaşmak isteyen yönetim, menajer Juan Figer’i devre dışında bırakmak istiyor. Lugano ile brüt 2.5 milyon Euro’da anlaşma sağlayan Kanarya, Figer’e imza parası ödemeden işi bitirmek istiyor.

CARLOS’UN YERİNE SOL BEK ARANIYOR

2009-2010 sezonun galasında kozlarını Beşiktaş’la paylaşacak olan F.Bahçe’de teknik direktör Daum, Honved maçındaki 4-2-3-1 sistemini bozmayacak. Hafta içinde sakatlanan Carlos’un yerine Daum, son taktik idmanda Vederson’u denerken Dos Santos’u orta sahanın solunda oynattı.

CRISTIAN ve Emre ikilisiyle rakibi ortada boğmanın hesaplarını yapan Kanarya’da Güiza tek forvet olarak Alex’in hemen önünde oynayacak. Kamp döneminde yıldızı parlayan Kazım da sağdan ataklara destek verecek.

Haberin Devamı