Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe İlyas Tüfekçi: Pereira çoban gibi!

İlyas Tüfekçi: Pereira çoban gibi!

Fenerbahçe'nin Osmanlıspor beraberliğinin ardından Pereira yine eleştiri oklarının hedefi olmaktan kurtulamadı. Fenerbahçe'nin efsane oyuncularından İlyas Tüfekçi ve Ogün Altıparmak takımı ve teknik yönetimi değerlendirdi.

İlyas Tüfekçi: Pereira çoban gibi!

Fenerbahçe'nin Osmanlıspor beraberliğinin ardından Pereira yine eleştiri oklarının hedefi olmaktan kurtulamadı. Fenerbahçe'nin efsane oyuncularından İlyas Tüfekçi ve Ogün Altıparmak takımı ve teknik yönetimi değerlendirdi.

Kadıköy'de Osmanlıspor'a puan kaptırarak şampiyonluk yarışında yara alan Fenerbahçe'de eleştiri okları teknik direktör Pereira'ya yöneldi. En sert eleştiri ise İlyas Tüfekçi'den geldi: Pereira resmen çoban! Fenerbahçe'de nasıl hocalık yaptırıyorlar?

Çok değil bundan 1 ay önce çok sayıda Fenerbahçe taraftarının 'kahraman' ilan ettiği teknik direktör Vitor Pereira, aradan geçen kısa sürede yeniden tartışılmaya başlandı...

Deplasmanda Braga'ya 4-1 yenilerek Avrupa Ligi'ne veda eden Sarı-Lacivertli takımın ligde de Kadıköy'de puan kaptırması eleştiri oklarının Portekizli teknik adama yönelmesine yol açtı. Hem Galatasaray hem de şampiyonluk yaşayan Türk futbolunun efsane isimlerinden İlyas Tüfekçi, Pereira'ya çok sert sözlerle yüklendi. “Pereira resmen çoban” ifadesini kullanan Tüfekçi, açıklamasını şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

OYUNCULARIN İNANCI BİTMİŞ!

“Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birinde nasıl hocalık yaptırdıklarını anlamadım. İsmail Kartal, Oğuz Çetin ve Aykut Kocaman varken neden Pereira? Böyle bir adama nasıl tahamülleri ediyorlar? Kim tavsiye etti, kim getirdi? Yazıklar olsun. Benim ülkem bu kadar ucuz değil. Pereira korkağın teki. Ama kimse çıkıp bir şey söylemiyor. Fenerbahçe şampiyon olsa da bir şey değişmez. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nden Pereira yüzünden elendi. Fenerbahçeli her zaman atak futbol ister. Mehmet Topal ve Volkan Şen'in kameralara yansıyan üzüntüsü futbolcuların inancının kaybolduğunu işaret ediyor. O görüntü, 'teslim olduk, bittik' demektir. Başka bir açıklaması yoktur.”

Ogün ALTIPARMAK

İkincilik garanti!

Fenerbahçe'nin eski oyuncularından Ogün Altıparmak ise İlyas Tüfekçi'den farklı olarak teknik direktör Vitor Pereira'ya destek verdi. “Sezon bitmeden kimse bir şey söyleyemez” yorumunu yapan Altıparmak, “Osmanlıspor maçında hakem Fenerbahçe aleyhine kararlar verdi. Beşiktaş'ın da kritik maçları var. Fenerbahçe, altın sezonunu yaşıyor. Her branşta çok büyük başarılar elde etti. Puan kaybını büyütmeye gerek yok. Şampiyonluğun kaçması dünyanın sonu değil. İkincilik garanti zaten. Eski hocalar televizyonda kendi hatalarını söylemiyor. Fenerbahçe'yi yıpratmak için Pereira'yı eleştirenler kendilerine baksın. Pereira'yı başarılı görüyorum. Avrupa'da nasıl elendiğini gördük. Sabırlı olmamız lazım. Mehmet Topal karakterli bir futbolcu. Tabi ki üzülecek. Ben de uyuyamadım.

Haberin Devamı

Erhan ALBAYRAK

Şampiyonluk gelir

Fenerbahçe Osmanlıspor beraberliği ile Beşiktaş'ın çok gerisinde kalmadı. Bence Sarı-Lacivertli ekip panik yapmayacak ve sezon sonunda şampiyonluğu kucaklayan taraf olacak. Fenerbahçe biraz da şanssızlığa takıldı. Mesela Diego, birçok pozisyonda şanssızdı. Van Persie klasının altında kaldı. Oyuna göre alınan 1 puan iyi bile. Daha kötüsü de olabilirdi. Defansta iyi oynayan takım, ofansta gününde değildi.

Hakan Akar / Karar Gazetesi

Haberin Devamı