Gazete Vatan Logo
Futbol İNAN'ılmazı başardık! Fransa'dayız...

İNAN'ılmazı başardık! Fransa'dayız...

Türkiye, EURO 2016 elemelerine direkt katılma hakkını elde etti.

İNAN'ılmazı başardık! Fransa'dayız...

İzlanda önünde 1 puan play-off için yeterliydi. Önceki gece İspanya, Ukrayna’ya kaybetmedi, direkt gitme için umudumuz doğdu.

Letonya'dan sevindirici haber geldi. Kazakistan kazandı. 89 dakika bekledik gol için Selçuk attı adımızı Fransa'ya yazdırdık!

2016 Fransa için gözümüz, yüreğimiz İzlanda ile yaptığımız maçta kulağımız ise gruptaki diğer 2 karşılaşmadaydı. Açıkçası önceliğimiz play-off’u garantilemekti. Bu kadar ihtimali bol olan karşılaşma bizim için çok ağırdı. Çünkü mağlubiyetten ve olası kötü senaryodan çok korkuyorduk. Ama bir gerçeği ve Terim’in bir sözünü hatırlatmakta fayda var; Milli Takım bitti demeden bitmez… Bitmedi de… Tüm senaryolar tuttu geriye sadece 3 puan almak kaldı.
GÖKHAN Töre kırmızı kart görüp bir de bizi 10 kişi bıraksa da umudumuz yine kalan dakikalarla vardı. Sahneye Selçuk çıktı. 89’da frikte topun başına geçti. Zordu ordan gol atmak, ama o zoru başardı. O kadar inanarak vurdu ki, hepimiz havalara zıpladık. Bir vatan evladı olarak duygulandık, bu zor günlerde acımızı içimize atıp haykırdık. Bırakın play-off’u biz Fransa için uçuş biletimizi direkt aldık. Emeği geçenleri canı-ı gönülden kutluyoruz. Şunu da unutmayalım geçen sene 1 puandan nerelere geldik!
80 MİLYON TOPUN BAŞINDA!
İLK şutumuz 18’de geldi. Volkan içeriye kesti, Ozan arkasına bıraktı, Oğuzhan gelişine vurdu, aut. 26’da atağa hızlı çıktık. Hakan topu sürükledi, açısı bozuldu içeriye pasını İzlanda defansı çıkardı, dönen topa Arda aşırtma vurdu, Kristinsson topun sahibi oldu. 29’daki duran top organizasyonumuzda ceza sahasından top Volkan’ın önüne geldi, vuruşu az farkla auta çıktı.
2. yarı kontrollü futbolu oynadığımız dakikalarda Kazaklar’ın öne geçmesiyle risk almak zorundaydık. 85’de Arda tek başına mücadele etti, çaprazdan vurdu, top yan ağlarda kaldı. 87’de Cenk önünü boşaltıp vurdu, aut. Tam gol lazım dediğimiz anlarda 89’da frikiği Selçuk kullandı ama 80 milyon o topun başındaydık. Bir gol bu kadar mı güzel olur? Bekle bizi Fransa orada da neler yapacağız neler…

Haberin Devamı