Gazete Vatan Logo
Futbol İnfantino'nun Fatih Terim şaşkınlığı

İnfantino'nun Fatih Terim şaşkınlığı

UEFA Genel sekreteri Gianni İnfantino, "Terim'i dikey mi böleceksiniz, yatay mı?"

İnfantino'nun Fatih Terim şaşkınlığı

Fatih Terim'in Galatasaray'la aynı anda milli takımı da çalıştırmasına UEFA Genel Sekreteri Gianni İnfantino'dan ilginç bir yorum geldi. İnfantino, "Terim'i daha nasıl kullanacaksınız, dikey mi, yoksa yatay olarak mı ikiye böleceksiniz?" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

2014 Dünya Kupası'na katılma şansını bir hayli zora sokan milli takımda Abdullah Avcı'yla yolların ayrılmasıyla başlayan süreç çok konuşulmuştu. Federasyonun flaş bir operasyonla Ay-yıldızlılar'ın başına Fatih Terim'i getirmesi uzun süre gündemi meşgul etmişti. Tecrübeli teknik adamın 3 dev arenada mücadele edecek olan Galatasaray'la birlikte aynı anda milli takımı da çalıştırıcak olması eleştirileri de beraberinde getirmişti. Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; Avrupa'da da geniş yankı uyandıran durum hakkında çarpıcı bir yorum da UEFA Genel sekreteri Gianni İnfantino'dan geldi. İnfantino, bu durum karşısında duyduğu şaşkınlığı; Chelsea ile Bayern Munih arasında UEFA Süper Kupası maçına davetli olarak katılan Türk ekibiyle paylaştı. Sohbetin başında Türk futbolu hakkında değerlendirmelerde bulunan; Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın aldığı cezalarla ilgili görüşlerini belirten İnfantino, konu milli takıma geldiğinde ise Fatih Terim'den sözü açtı.

Kahkaha kopardı

Türk Milli Takımı'nı 2014 Dünya Kupası'nda görmek istediğini belirten İnfantino, Türk konuklarının, "Takımın başında artık Fatih Terim var, zor da olsa onunla başarma şansımız daha yüksek" sözlerinin ardından, "Türkiye Fatih Terim'i daha nasıl kullanacak! Vertical (dikey) olarak mı, yoksa horizontal (yatay) olarak mı ikiye bölecek" dedi. Bu sözlerin ardından ortamda kahkaha sesleri yükseldi.

(Fanatik)

Haberin Devamı