Gazete Vatan Logo
Galatasaray İngiliz hocadan taraftara büyük övgü

İngiliz hocadan taraftara büyük övgü

Östersunds'un başında harikalar yaratan Graham Potter, İngiliz basınına verdiği röportajda samimi açıklamalarda bulundu.

İngiliz hocadan taraftara büyük övgü

Sezon başında UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Galatasaray'ı eleyen ve gruptan da çıkarak adeta bir peri masalına imza atan Östersunds'da Teknik Direktör Graham Potter, son 32 turunda Arsenal ile eşleşmelerini yorumlarken, sarı-kırmızılı takımı eledikleri maça da değindi.

The Guardian'a verdiği röportajda kura çekimleri sırasında Milan veya Arsenal ile eşleşeceklerini hissettiğini anlatırken, "Kuralar çekilirken burada oturup gülümsediğimi hatırlıyorum. 2017’de yaptıklarımızın harika bir ödülü gibi gelmişti. Ligi beşinci bitirdik ve İsveç Kupası’nı kazandık. Tüm bunların sonucunda Avrupa Ligi’nde Arsenal’la eşleştik. İnanılmaz; Wenger’in Arsenal’ın başında geçirdiği süre, bizim kulüp tarihimizden daha uzun." dedi. (Östersunds 31 Ekim 1996’da kuruldu – Wenger’in Arsenal’ın başına geçmesinden beş hafta önce).

"Arsenal'in stat kapasitesi, şehrimizin nüfusundan fazla"

UEFA Avrupa Ligi son 32 turundaki rakipleri Arsenal'den övgü dolu sözlerle bahseden 42 yaşındaki teknik adam, şöyle devam etti: "Arsenal harika bir kulüp, bir kurum ve ikinci maç için Emirates’a gidecek olmamız fantastik ve çılgınca. Çünkü onların stat kapasitesi (60,000), bizim şehrimizin nüfusundan fazla. O maça 5,000 taraftarımız gidecek, Östersun’da sadece 50,000 kişinin yaşadığını düşünürseniz bu çılgınca!"

Haberin Devamı

"Galatasaray taraftarı, tüylerimizi diken diken etti"
UEFA Avrupa Ligi'ndeki yolculuklarına Galatasaray'ı eleyerek başlamalarıyla ilgili de konuşan Potter, "Galatasaray, dünya futbolunda çok büyük bir geleneğe ve öneme sahip bir kulüp. Onların bizimle oynamaya gelmesi bile başlı başına bir olaydı. Sıkı bir maçtı ve onları evimizde 2-0 yendik. Tabii ki deplasmanda taraftarları düşmanca bir atmosfer yarattı. Organize kalmayı başardık ve ilk golü attık. Topu iyi kullandık, iyi hücum ettik ve iyi fırsatlar yarattık – ama iyi savunmayı ve dirençli kalmamız gerekiyorduk. Maç sonunda endişelendik çünkü sezonluk kartlar sahaya atılmaya başlandı. Ama kendi taraftarlarımızı selamlarken tüm Galatasaray taraftarları bizi alkışlamaya başladı. Harikaydı, tüyleri diken diken bir andı." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Goal Türkiye

Haberin Devamı