Gazete Vatan Logo
İngiltere İngiliz kulüplerinde cinsel taciz iddiaları 55 kulübe kadar uzanıyor

İngiliz kulüplerinde cinsel taciz iddiaları 55 kulübe kadar uzanıyor

İngiltere'nin Premier Lig'e bağlı altyapı takımlarında her geçen gün yeni cinsel taciz ve istismar iddiaları açığa çıkarken bu iddiaların 55 farklı kulübe kadar uzandığı belirtiliyor.

İngiliz kulüplerinde cinsel taciz iddiaları 55 kulübe kadar uzanıyor

Premier Lig’deki taciz skandalı büyüyor: Susmam için 50 bin sterlin ödediler İngiltere Premier Ligi'nde altyapı takımlarında yaşanan cinsel taciz ve istismar iddialarına yeni halkalar eklenirken bu iddiaların toplamda 55 kulübü kapsadığına dair iddialar dolaşıyor. 2015 yılının Mayıs ayında geçmiş yıllardaki taciz vakalarını araştırmak için İngiliz Polis teşkilatı içinde kurulan Operation Hydrant birinin Observer gazetesine verdiği bilgilere göre 55 kulübün çocuklara yönelik taciz ve istismar vakalarına karışmış olabileceği tespit edildi. Duvar'ın haberine göre, Açığa çıkmış ilk olaylardan biri Crewe ve Manchester City gibi kulüplerde antrenörlük yapmış olan Barry Bennell'a yönelik suçlamalardı. 24 Kasım 2016'da da Newcastle United kulübü orta saha oyuncusu Derek Bell altyapı antrenörü olan George Ormond tarafından taciz edildiğini söylemişti. Ormond, 2002 yılında geç futbolculara yönelik saldırganlıkları dolayısıyla cezaevine atılmıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Ulusal Çocuklara Yönelik Şiddeti Önleme Kurumu (NSPCC) bu olayın açığa çıkmasının çocukları hedef haline getirebileceği uyarısını yaptı.

Haberin Devamı

CHELSEA ÖZÜR DİLEDİ

Öte yandan The Independent gazetesinin haberine göre Chelsea takımı, 1970'lerde yaşanan bir vakayla ilgili özür diledi. O zamanlar 13 yaşında olan Gary Johnson kulüpte yetenek avcılarının müdürü olan Eddie Heath tarafından taciz edildiğini ve olayın örtbas edilmesi için kendisine 50 bin sterlin ödeme yapıldığını açıklamıştı. Eddie Heath 1980'li yıllarda hayatını kaybetmişti. Gary Johnson ise 1978 ve 1981 yılları arasında ana takımda oynamıştı. Chelsea olayın soruşturulması için dışarıdan bir hukuk şirketiyle anlaştıklarını açıkladı. Kulüp, soruşturma hakkında daha fazla detay vermeyi reddetti.