Gazete Vatan Logo
Futbol İngiliz sömürgesi

İngiliz sömürgesi

Singapur’un geçişe izin vermeyen sokaklarında İngiliz Hamilton baştan sona önde giderek kazandı. Ancak asıl kazanan üç yarış kala puan farkını 15’e çıkaran vatandaşı Button’dı

SİNGAPUR yüzyıllar boyunca İngiltere İmparatorluğu’nun Asya’daki ticaret merkezi olmuştu. Belki artık bağımsız bir şehir-devlet ancak dün Singapur Grand Prix’sinde bir kez daha İngilizler’in şehrin sokaklarına hakim olduğunu gördük. McLaren’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton ilk sırayı alırken, vatandaşı Jenson Button da burada dünya şampiyonluğuna bir adım daha yaklaştı.

MODERN bir finans merkezi olan görkemli şehrin sokaklarında yapılan gece yarışı ile Formula 1’e ayrı bir hava getirdiği kesin Singapur’un. Ancak rekabet anlamında sokak-pistlerin bu sporun doğasına çok da uygun olmadığı bir kez daha görüldü. Koca yarışta sadece tek bir sollama olunca pit stop strateji ve zamanlamaları pilotların başladıkları yeri değiştirebilmek için yegane yöntemleri oldu.

BAŞLADIĞI GİBİ

YARIŞA ilk sırada başlayan McLaren’den Lewis Hamilton’ın en öndeki yeri damalı bayrağa kadar hiç tehdit edilmezken, arkasındaki Nico Rosberg, ilk pit stop’tan çıkarken kendisine hiçbir avantaj sağlamamasına karşın yanlışlıkla çıkış şeridini ihlal edince pitten geçme cezası aldı. Bu ceza tam da Güvenlik Aracı’nın otomobilleri bir araya topladığı döneme gelince Rosberg 11. olabildi. Singapur’un cilveleri işte. Rosberg’in yerine harika bir strateji uygulayan Toyota’dan Timo Glock kariyerinin en iyi derecesini tekrarlayarak 2. olurken, bir başka başarılı strateji sahibi Renault’dan Fernando Alonso da 3. sırayı aldı.

BUTTON ARTIK ŞAMPİ.

ANCAK podyuma çıkamasa bile Singapur’dan belki de en mutlu ayrılan isim Brawn’ın şampiyona lideri pilotu Jenson Button oldu. Red Bull’dan Sebastian Vettel’in hemen arkasında, takım arkadaşı Rubens Barrichello’nun hemen önünde 5. olan Button sezonun bitimine 3 yarış kala en yakın rakibi Barrichello ile arasındaki farkı 15’e çıkardı ve büyük terslikler olmazsa şampiyonluğu garantiledi. 3. sıradaki Sebastian Vettel ise 25 puan geride.

7. olan McLaren’den Heikki Kovalainen ve 8. BMW’den Kubica son puanları alırken sadece 14 pilotun bitirdiği yarışta 10 ve 13. sırayı alabilen Ferrari büyük bir hayâl kırıklığı yaşadı.

Haberin Devamı