Gazete Vatan Logo
Beşiktaş İnler UEFA'yı bekliyor

İnler UEFA'yı bekliyor

Yıldız isimleri kadrosuna katan Beşiktaş, Gökhan İnler'i de bitirme noktasına getirdi. Ancak UEFA'dan onay alınacak...

İnler UEFA'yı bekliyor

Beck, Tosic, Rhodolfo, Quaresma ve Gomez'i kadrosuna katan Beşiktaş, şampiyonluk için transfere devam ediyor. Teknik direktör Şenol Güneş'in istediği mevkilere güçlendirme yapmaya devam eden siyah-beyazlılarda, özellikle ön libero için çalışmalar yeni bir boyut kazandı. Tolgay'ın Almanya kampında sakatlanması, ardından Veli'nin ameliyat durumu ve dönüşünün belirsizliği sonrası bütün gözler, Gökhan İnler'e çevrildi.

İŞTE RAKAM RAKAM PAZARLIK

Beşiktaş'ta transferden sorumlu yönetici Erdal Torunoğulları, 31 yaşındaki futbolcu için Napoli ile temaslara başladı. 4 milyon Euro isteyen İtalyan kulübüyle yapılan pazarlıklarda rakam 2.5 milyon Euro'ya kadar indirildi. İkinci aşamada ise Gökhan İnler ile masaya oturuldu. Napoli'de 2 milyon Euro kazanan İnler'e 1,6 milyon Euro+maç başı ve bonuslarla birlikte, İtalya'da aldığı kadar bir paket sunuldu. Bu teklifle de siyah-beyazlı takımdaki maaş dengesinin bozulmamasına özen gösterildi ve iki tarafla da anlaşma aşamasına gelindi.

ORMAN'IN KAYGILARI VAR

Haberin Devamı

Transferin bitirilmesi ise son olarak Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın onayına kaldı. Ancak Orman'ın bir kaygısı var. UEFA, Beşiktaş'ın sattığından daha fazla rakama bonservis bedeli ödeyerek transfer yapmasına yasak getirmişti. Beşiktaş, Ba ve Atınç'tan 18 milyon Euro'luk bir girdi sağladığı için sıkıntı olacağını düşünmüyor. Ancak Orman'ın, titiz davrandığı ve sorun yaşamamak için UEFA'ya İnler transferini soracağı bildirildi. Beşiktaş, UEFA'dan "Ekonomik göstergeleriniz ve transfer politikanız yerinde" cevabı alırsa, İnler transferinin önündeki bütün engeller ortadan kalkacak.

(Sabah)