Gazete Vatan Logo
Futbol İnönü’de güller açtı

İnönü’de güller açtı

Geçmiş yıllarda evinde rekor puanlar yitiren Kartal, bu sene 13. maçta 10. galibiyetini aldı

SÜPER Lig’in 24. haftasındaydı Beşiktaş.. Mustafa Denizli’nin 26’sına 2, olası şampiyonluğa 10 hafta kala.. Rakip de güçlü G.Birliği’ydi.. Kazanmaya alışan Beşiktaş’ın tek korkusu F.Bahçe’nin Kocaeli önündeki durumuna düşmemekti. Ve düşmediler de..

İLK dakikalarda Kartal, ’kabusun olacağım’izlenimi verdi G.Birliği’ne.. Daha Deniz Çoban’ın düdüğü yeni çalmıştı ki, İbrahim Toraman’la sağ çizgiye kadar inen Beşiktaş, 6 pasın içinde kafayı vuran Bobo’nun auta giden topuyla siftah yaptı.

6’DA Star Wars’tan fırlamış ismiyle Jedinak, konuk ebinin kazanmaya oynadığının altını çizdi. Avustralyalı’nın kale önünde vurduğu auta giderken, 13’te Ernst’in 25 metreden yolladığı füze de aynı adresi seçti.

LONDRA’DAKİ metrolar kadar dakik olan G.Birliği savunması, zamanlamalarıyla İnönü Kalesi’ne teslim olmuyordu adeta.. Son anda araya sokulan kafalar, ilk yarım saati golsüz geçmeye neden oldu.

DENİZLİ DOKUNUŞU

43’TE ilk defa Koray’dan paçasını sıyırıp topu önüne alabilen Nobre’nin karşı karşıya pozisyondan denize kadar attığı topla bitti ilk yarı..

YARILARIN 2.’sinde ise G.Birliği rüzgârı baskındı. 47’de Troisi’nin müthiş pasıyla Rüştü’yle başbaşa kalan Mustafa, topa vurmadı, itti desek yeridir.. 51’de konuk ekibin kullandığı kornerde Rüştü topa boşa çıktı, İlhan da kafaya.. Bomboş pozisyonda golü yapamadı İlhan..

53’TE ise hakem deniz Çoban aldı sahneyi. İlk yarıdan kartı olan ve frikiğin başına geçen Tello’ya ’İşaretimi bekle’derken, Şilili’nin gözlerinin içine baka baka kullandığı topa sarı çıkartamadı Çoban..

60’TA Mustafa hoca oyuna müdahale etti. Delgado-Nobre’yi alıp, Holosko-Yusuf’u oyuna aldı. Ve o ikilinin elinden hayat buldu Kartal. 64’te Yusuf, 3 metrekare alanda bağladığı G.Birliği defansı daha çözülmeden Holosko’ya bıraktı topu.. Slovak yıldızın çizgiden asistlediği top, Ernst’in zımbasıyla ağları sarsıyordu.

79’DA konuk ekip Burhan’ın sağdan bodozlama dalmasıyla kale içine kadar indi ama İ.Toraman ’3 puanlık’ bir dokunuşla kornere uzaklaştırdı pozisyonu.

86’DA Ekrem Dağ’ın sağdan taşıyıp soluna çektiği topa vurduğu şut direk dibinden ağlarla buluşurken, 90’da Tello-Holosko’nun ’al-ver’leriyle kaleye kadar indi Beşiktaş. Gecenin son altın dokunuşu da boş kale önünde Slovak Holosko’ya kaldı: 3-0

Haberin Devamı