Gazete Vatan Logo
Futbol İnönü’de KUMar

İnönü’de KUMar

Kum havuzuna dönen saha Beşiktaşlı oyuncuların tepkisini çekti

BEŞİKTAŞ’IN Ankaraspor mağlubiyetinde suçlu belirlendi: İnönü Stadı’nın zemini.. F.Bahçe’den sonra Ankaraspor’a da yenilen siyah-beyazlı takım, taraftarların sabrını taşırırken teknik direktör Denizli ve futbolcular maç sonrası yenilginin ana suçlusu olarak kum havuzunu andıran zemini gösterdi.

PEKİ İnönü Stadı bu hale nasıl geldi?

ÇİMLERİN bakımından sorumlu firma alacaklarını tahsil edemeyince geçtiğimiz hafta elemanlarını geri çekti. Bu nedenle İnönü’ye bakım yapılmazken çimin bozulan yerleri için aşırı miktarda kum dökülmesi, 80’li yıllarda G.Saray’ı çalıştıran Derwall’in İnönü Stadı için yaptığı ’Patates tarlası’ benzetmesini akıllara getirdi.

SİYAH-beyazlı futbolcular ayakta durmakta zorlanırken bozuk zemin, hem teknik direktör Mustafa Denizli hem de oyuncuların tepkisini çekti. Yaşanan olayın ilginç yanı şu: Nevzat Demir Tesisleri’ndeki 1 nolu sahaya bakım amaçlı kum atılırken bu sahanın kendini toparlaması için 15 gün antrenmana çıkılması yasaklanmıştı. Ancak aynı şartlarda olan İnönü’de maçın oynanması ise trajikomik oldu.

OYUNCULARIN HABERİ YOKTU

SAHANIN kumla kaplanmasından haberi olmayan futbolcular ısınmaya çıktıklarında şoke oldular. Maç formalarını giymek için soyunma odasına giren futbolcular aralarında “Bu zemin tam rezalet. Niye kimse bize bir uyarıda bulunmadı? Ümraniye’de aynı şekildeki sahaya adım atamıyoruz. Burası oradan daha felaket. Hiç olmazsa bize söyleselerdi, biz de bu şartlara göre hazırlanırdık” şeklinde konuştular.

MUSTAFA Denizli’nin de aynı tepkiyi gösterdiği ve özellikle stat müdürünün kendilerine haber vermemesine sinirlendiği öğrenildi. Mağlubiyet sonrası futbolcuların bacaklarında çizilmeler meydana gelmesi Beşiktaşlı oyuncuların saha konusundaki tepkisini iyice artırdı. Ancak zemine kusur bulunmasına Rüştü karşı çıktı. Tecrübeli file bekçisi “Büyük takımsan buzda da betonda da kazanmalısın. Saha iyi değildi ama bu bahane değil. Kazanmalıydık, basit hatalarla yine yenildik” diye konuştu.

Haberin Devamı