Gazete Vatan Logo
Beşiktaş İnönü elektrik santrali

İnönü elektrik santrali

Yıkım çalışmaları bittikten sonra yapımına başlanacak olan stadın çatısı fotovoltaik filmle kaplanacak ve üretilecek elektrik TEDAŞ’a satılacak. Şu anki projeye göre beklenen yıllık gelir 2,5 Milyon TL!

İnönü elektrik santrali

ULÜBE gelir kaynağı yaratmak için projeler üretmeye devam eden Beşiktaş yönetimi, yıkım çalışmalarının ardından yapımına başlanacak olan İnönü Spor Kompleksi Vodafone Arena’nın 365 gün para kazandırabilmesi için formül üretti. Siyah-beyazlılar bu statta eletrik üretecek...
BEŞİKTAŞ yönetimi bunun için fotovoltaik güneş teknolojisini kullanacak. Stadın çatısı son teknoloji şeffaf fotovoltaik filmlerle kaplanacak ve burada üretilen elektrik Türk Elektrik Dağıtım AŞ’ye (TEDAŞ) satılacak...
BU da ülkede bir ilk olacak. TEDAŞ; doğalgaz, rüzgâr ve HES’leri kullanarak enerji üreten şirketlerden elektrik satın alıyor. Ancak güneş sayesinde üretilen elektriği ilk kez Beşiktaş’tan satın alacak.

SAAT DÖNDÜKÇE KASA DOLACAK

Benzer bir projeyi Almanya’nın Werder Bremen takımı hayata geçirmiş durumda... Werder’in stadı Weserstadion’un dört bir tarafı güneş panelleriyle kaplı. Alman ekibi 500 KWA’lık elektrik üreten projeyi 7.5 milyon Euro’ya mal etti ve Almanya Ulusal Elektrik Üretim ve Dağıtım kurumuna 11.5 milyon Euro’ya devretti.

Ama Beşiktaş’ta durum farklı olacak. Siyah-beyazlılar, Werder Bremen’in aksine sadece bir kez değil, her gün ve her saniye kazanacak. Siyah-beyazlılar hazırlanan mevcut projeye göre 500 KWA’lık elektrik üretebilecek alana sahip. Bu sistem de 4 milyon Euro maliyetle hayata geçirilecek ve yıllık yaklaşık 2.5 milyon TL gelir getirecek. Ancak stadın yan kısımları da kullanılabilir ve alan büyütülebilirse 1000 KWA’lık elektrik üretilecek ve bununla beraber gelir de yaklaşık 5 milyon TL’ye varacak.

Haberin Devamı