Gazete Vatan Logo
Futbol İnönü'ye 'Şahan'e veda!

İnönü'ye 'Şahan'e veda!

Kanarya’nın bir golünün verilmediği maçta Sow takımını öne geçirdi. 40’ta Kuyt kendi kalesini vururken, Niang ilk golünü eski takımına attı. Sow skora yine denge getirirken, Niang’ın asistinde perdeyi Olcay Şahan kapattı. Kartal, Aybaba ile ilk derbisini kazandı

İnönü'ye 'Şahan'e veda!

Neyin sonunu seviyoruz ki?

Maçtan nce ‘İnönü’deki son derbi’ ibaresi neonlarda yanıp sönen bir kırmızı gibiydi.. Üstelik o gün Müslüm Baba’da sevenlerine veda etmiş, sesi bize yadigar kalmıştı.. ‘Feda’ sezonunda bu son İnönü derbisinde acaba evin ağası galip gelebilecek miydi?Bir İtalyan takımı edasıyla sezonda az gol yiyen F.Bahçe karşı yakada neler yapacaktı?

Maç düdüğüyle beraber sanki hızlıca ileri sarılan bir filmi izliyormuşuz gibi bir hisse kapıldım. F.Bahçe kurulu oyuncak gibi, savunmayla beraber McGregor’u yorup durdu.. Önce provasını yaptığı golü de Sow’la kaydettiğinde dakika henüz 24’tü.. Beşiktaş defansı sanırım Maçka Parkı’ndaydı! Ama karşılığını vermeye çalıştı Beşiktaş. Misal serbest vuruşta Holosko kalenin az yanından kaçırdı bir topu.. Başka bir pozisyonda yine Holosko takımdan ayrı koşular peşindeydi, ofsayta düştü.. Başka bir sefer Hilbert kaleye kadar inmişken dönüp yanlış pas verdi filan.. Saçma ataklar oldu sevgili okur..

Ama sonra Fernandes dedi ki ‘bi dakka beyler, açılın biraz’! Köşe vuruşunda Kuyt da yardım etti(!) Beşiktaş golü yazdı.. İlk yarı bitimine 5 dakika vardı..

ESKİ TAKIMA YENİ GOL

İkinci yarı oyun, İstanbul’da hakim olan poyrazdan farksız başladı.. sert ve soğuk.. Sow, röveşataya benzer bir vuruş denedi, yanlış oldu tabii..

Hocası olsanız ıslak odun ararsınız.. Niang’ın kendini Fener savunmasına unutturduğu anlar, 60. dakika civarına geliyor. Etkili bir son vuruşla işi bitirdi. Eski takıma yeni gol.. 2-1

Maç böyle bitmeyecekti, bitemezdi.. Sahadaki diğer Senegalli Sow şahane bir kafayla golü attı (63) 2-2. Sonrasında tempo düşse de oyuncular istekliydi, maçı böyle bitirmek istemiyorlardı sanki.. Finalde artık bu satırları toparlarken birden hızlı bir atak ve inanılmaz bir gol geldi Beşiktaş’tan.. Vay vay vaay! Fernandes Niang’a, Niang Olcay’a milimetrik paslarla son İnönü derbisinin son dakikasında son gol atıldı!.. 3-2.

Baştaki soruya dönersek ; sadece güzel sonları seviyoruz.. Siyah-beyazlılar dün akşam o sonu sanki şampiyon olmuş gibi kutladılar..

Bakalım sezon sonu kim gülecek?


Beşiktaş: 3 - Fenerbahçe: 2

Stat: BJK İnönü
Hakemler: Mete Kalkavan, Mustafa Emre Eyisoy, Kemal Yılmaz

Beşiktaş: McGregor, Hilbert, Sivok, Ersan Adem Gülüm, Gökhan Süzen, Holosko, Fernandes, İbrahim Toraman, Veli Kavlak, Olcay Şahan, Niang

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Ziegler, Emre Belözoğlu, Meireles, Kuyt, Cristian, Sow, Webo

Goller: Dk. 24 Sow (Fenerbahçe), Dk. 40 Kuyt (Kendi Kalesine), Dk. 60 Niang (Beşiktaş), Dk. 63 Sow (Fenerbahçe), Dk. 90 Olcay (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 15 Egemen Korkmaz (Fenerbahçe), Dk. 43 Gökhan Süzen
(Beşiktaş)


MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı