Gazete Vatan Logo
Gaziantepspor İntihar eden Rajtoral'in hastalığı kronik yorgunluk

İntihar eden Rajtoral'in hastalığı kronik yorgunluk

Gaziantepspor'un intihar eden futbolcusu Frantisek Rajtoral'ın, uzun bir süredir yaşadığı bir psikolojik rahatsızlığının bulunduğu ortaya çıktı.

İntihar eden Rajtoral'in hastalığı kronik yorgunluk

Gaziantepspor'un intihar eden futbolcusu Rajtoral'in Kronik Yorgunluk Sendromu'ndan muzdarip olduğu tespit edildi.

Dokuz yıllık hastalık

Banik Ostrava forması giydiği 2008'de ilk olarak bu hastalığın teşhisi konulduğu, Viktoria Plzen'de top koşturduğu 2014 yılında da kronik yorgunluk sendromu sıkıntısı çektiği belirlendi. Çekya'da son dönemde bir çok önemli sporcunun aynı hastalığa yakalandığı, tenisçi Radek Stepanek ve bir diğer tenisçi Nicole Vaidisova ile buz hokeyci Milan Hnilicka'nın bunlardan sadece bir kaçı olduğuna dikkat çekildi.

Kolar'ın ayrılığının etkisi

31 yaşındaki futbolcunun intiharında Gaziantepspor'un bir diğer Çek futbolcusu Daniel Kolar ile geçtiğimiz aylarda yollarını ayırmasına da dikkat çekiliyor. 31 yaşındaki Kolar'ın gidişiyle Rajtoral'in Gaziantep'teki yalnızlık hissinin artmış olabileceği vurgulanıyor. Kız arkadaşıyla geçtiğimiz yıl ayrılan Rajtoral, eylül ayında Türkiye'ye gelirken 'Şimdi tek sevgilim Kolar' diye espri yapmıştı.

Kronik Yorgunluk Sendromu nedir?

Modern döneme özgü depresif bir hastalık olduğu belirtiliyor ve en fazla 25-45 yaş arası bireylerde görülüyor. Hastalığa neyin sebep olduğu hala tam olarak bilinmiyor, bu yüzden önlenmesi de zor. Kesin bir sebebi olmadığı gibi tek ve kesin bir tedavisi de yok. Zihinsel kaynaklı, psikolojik kökenli bir hastalık olduğu belirtilen Kronik Yorgunluk Sendromu'nda birçok hastanın tedavi ile düzelen depresyonu ve psikolojik bozuklukları olduğu ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Kız arkadaşı da Gaziantep'teydi

Rajtoral'ın kız arkadaşının da Gaziantep'te olduğu öğrenildi. Çek futbolcu bugün ülkesine dönmek için uçak bileti almasına rağmen kararını değiştirdi ve gitmekten vazgeçti. Son gelen bilgiler Rajtoral'ın kendisini doğalgaz borusuna astığı yönünde

İntihar olayından sonra jandarma ve olay yeri ekibi, evde yaptığı incelemede Çekçe yazılmış bir not ele geçirdi. Tercüme ettirilen notta milli futbolcuya ait alacak vereceklerin yazılı olduğu tespit edildi. İntiharla ilgili başlatılan soruşturmaya şok eden bu notta eklendi. Yapılan araştırmalar sonucunda Rajtoral'in sevgilisinden ayrılmasından dolayı intihar edebileceği ihtimali de ortaya atıldı.

Haberin Devamı

Bülent Uygun: "Tüm takım şokta..."
Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, derbinin ardından canlı yayında bulunan Tümer Metin'e: "Tüm takım şokta, herkes ağlıyor. Kendini asarak intihar etmiş." diye kısa bir bilgi verdi. Uygun, yayına katılmayı ise reddetti.
İbrahim Kızıl intiharı doğruladı: "Maalesef..."
Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, NTV Spor canlı yayınına katılarak Gaziantepsporlu futbolcu Rajtoral'ın intihar ettiğini doğruladı. Kızıl, açıklamasında, "Maalesef bende yeni duydum Bugün antremana gitmemişti. Çocuklar antremana gelmeyince bakmaya gidiyorlar. Ev kitliymiş ama içerde ışıklar açıkmış. Polisleri arayıp içeri girmiş. Malesef intihar etmiş. Takımın en sessiz, pırıl pırıl çocuğuydu. İnsanlara gülen, hiçbir şeye karışmayan düzgün bir çocuktu. Bende şimdi oaraya gidiyorum." dedi.
TFF'den başsağlığı mesajı
"Gaziantepspor'un Çek futbolcusu Frantisek Rajtoral'ın hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Frantisek Rajtoral'ın hayatını kaybetmesinden dolayı derin üzüntümüzü bir kez daha belirtir; ailesi, Gaziantepspor camiası ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz."
Fenerbahçe'den başsağlığı mesajı
Fenerbahçe Kulübü, hayatını kaybeden Gaziantepspor Kulübü oyuncularından Çek Milli Takımı futbolcusu Frantisek Rajtoral için başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda şu ifadeler yer aldı: "Gaziantepspor Kulübü oyuncularından Çek Milli Takımı futbolcusu Frantisek Rajtoral'ın, evinde intihar ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Hayatını kaybeden Frantisek Rajtoral'ın ailesine ve yakınlarına taziye dileklerimizi iletiyor, tüm Gaziantepspor Kulübü camiasına başsağlığı diliyoruz."
Galatasaray'dan başsağlığı mesajı
Galatasaray Kulübü, hayatını kaybeden Gaziantepspor Kulübü oyuncularından Çek Milli Takımı futbolcusu Frantisek Rajtoral için başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda şu ifadeler yer aldı: "Gaziantepspor'un Çek futbolcusu Frantisek Rajtoral'ın hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Rajtoral'ın ailesine ve yakınlarına taziyelerimizi iletir, Gaziantep camiasına başsağlığı dileriz."
Trabzonspor'dan başsağlığı mesajı
Trabzonspor Kulübü, yaşamını yitiren Gaziantepsporlu futbolcu Frantisek Rajtoral için başsağlığı mesajı yayınladı. Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesinde konuyla ilgili olarak yer alan mesajda, "Gaziantepspor Kulübü futbolcularından Frantisek Rajtoral'ın yaşamını yitirdiği haberini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Hayatını kaybeden Rajitoral'ın ailesi ve yakınları başta olmak üzere tüm Gaziantepspor camiasına başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.
Skorer / Onur Dinçer - AJANSLAR

Haberin Devamı