Gazete Vatan Logo
Futbol İrfan Buz açıkladı! 'İlkay ve Cenk...'

İrfan Buz açıkladı! 'İlkay ve Cenk...'

Osmanlıspor Teknik Direktörü İrfan Buz çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İrfan Buz açıkladı! 'İlkay ve Cenk...'

İşte İrfan Buz'un açıklamaları;

‘Artık ayağa kalktık’

Geldikten sonra 16 puan aldık. İçeride 6 maçın 5’İni kazandık, 1’inde Fenerbahçe’yle berabere kaldık. Deplasman karnemiz iyi değil gibi görünüyor ama Trabzon, Başakşehir ve Beşiktaş’la oynadık. Nitekim; Trabzon’u da Başakşehir’i de yenebilirdik. Beşiktaş ise Galatasaray bir de bizim müsabakamızda sezonun en iyi oyunlarını oynadı. Son maçta da Akhisar’ı yenip ligi ikinci yarı için umutlu bitirdik. Sonuncuyduk, oradan çıkmak önemliydi. Takım savunmasını toparladık. Mesafeleri kısalttık. Futbolcular da bunun karşılığını verdi.

‘Yetiştirici olacağız’

Bizim gibi takımlarda biraz da yetiştirici olmak lazım. Biz de bunu uygulayacağız. As oyuncuların arkasına gelecek vaadeden oyuncuları yetiştirip doğru bir planlama uygulayacağız. Malatya’da Arsin’den Rahman Buğra’yı getirdik, şimdi Süper Lig oyuncusu. Sadık’ın geldiği nokta ortada. Yerli gençlere de güvenmemiz lazım.

‘Transfer devam edecek’

Ceyhun Gülselam ve Yalçın Ayhan transferleri bize çok güç katacak. Bir 8 numara, bir de forvet alacağız. Önceliğimiz tabii ki ligde kalmak olacak, ancak sezonun ikinci yarısında çok farklı bir Osmanlıspor izletmek adına ne gerekiyorsa yapacağız. Osmanlıspor beni getirmeyi çok istedi. Çok teklif aldım. Doğru da yapmışım. İyi bir kulübe geldim. Yine başarılı olmak zorundayım.

Haberin Devamı

‘İlkay ve Cenk örnektir’

Cenk Tosun üstüne koyarak Türkiye’de profesyonelliğin nasıl olmasını gösterdi herkese. Her tatilde özel çalıştı, kendini geliştirdi ve bugün geldiği nokta ortada. Türk futbolcularına büyük bir örnek oldu. Cenk, Ceyhun, Nuri, bu çocuklar eğitimli çocuklar. Farkları da ortada. İlkay da bunlara önemli örneklerden. Bochum’da oynuyordu İlkay. Biz de o zaman Türkiye’ye oyuncu izliyorduk, milli takıma. Profesyonel sözleşme yapmıyorlardı İlkay’a. Serbest duruma geçti. Kaybolacaktı, bonservisi falan yok.

‘Mehmet Ekici de aynı’

Nürnberg’de eski U19 hocası onu aldı. Oraya götürdü. Mehmet Ekici’yi de Bayern’den alıyor, müthiş oynuyorlar. Biri Bremen’e gidiyor, diğeri de Dortmund’a. Daha o zaman belliydi. Şu an dünyanın en iyi orta saha oyuncusu.

Haberin Devamı

‘Nuri’nin değerini bilemedik’

Biz dışarıdaki oyuncuları içeri entegre edemiyoruz. Nuri Şahin mesela. Çok zeki bir çocuk. Göreceksiniz çok büyük hoca olacak futbolu bırakınca. 15 yaşında Bundesliga’da oynadı. Hala Almanya tarihinin oynayan en genç oyuncusu. Abdullah Avcı’nın da onda payı büyüktü, U17’de parlattı.

‘Kerem’i 25 bin Euro’ya almadılar’

Bursaspor’da çalışırken gurbetçi genç sordular bana. 17 yaşında Dortmund’a gelmeden önce bas bas bağırıyorum Kerem Demirbay için. Transfer listemin en başındaydı, ‘O kim?’ dediler. 25 bin Euro’ya alabilirlerdi o dönem. Şimdi 30 milyon Euro ediyor en azından.

‘Malatya’daki başarı çok değerli’

Malatya gibi bir takımı; Eskişehir, Göztepe, Sivas gibi takımların arasından çıkmak kolay iş değildi. Ben Almanya’da terasımda kahve içerken Eskişehir, Göztepe gibi iki büyük camia Play-Off’u düşünüyordu. Bunu orada yaptığımız işin değerinin anlaşılması için söylüyorum.”

(Fanatik)

Haberin Devamı