Gazete Vatan Logo
Futbol Irkçı taraftarlara 5 yıl ceza

Irkçı taraftarlara 5 yıl ceza

Irkçılık yapan Chelsea'li taraftarlara 5 yıl ceza...

Irkçı taraftarlara 5 yıl ceza

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde geçen sezon deplasmanda oynanan Paris St Germain maçı öncesinde metroda ırkçılık yaptığı tespit edilen Chelsea'li dört taraftara statlardan men cezası verdi.

Stratford Sulh Mahkemesi, geçen yıl şubat ayında Fransa'nın başkenti Paris'te oynanan Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde Afrika kökenli Süleyman S'yi iterek metroya binmesine izin vermeyen Chelsea taraftarlardan Richard Barklie, Joshua Parsons ve William Simpson'ı beş yıl, Jordan Munday'i ise üç yıl statlara girmekten men etti.

İngiliz basınına da yansıyan videolarda İngiliz taraftarlar, Richelieu-Drouot metrosunda kalkmak üzere olan trene binmek isteyen Afrika kökenli yolcuyu itmiş ve "Irkçıyız, ırkçıyız. Biz böyleyiz" şeklinde bağırmışlardı.

Olayın ardından Paris savcılığı ve Londra polisi iddialarla ilgili soruşturma açarken, Chelsea Kulübü ise üç kişiye süre belirtmeksizin Stamford Bridge Stadı'na girme yasağı getirildiğini, soruşturma sonunda olayla ilgili yeterli delil elde edilmesi halinde bu üç taraftara ömür boyu stada girişi yasağı getirileceğini duyurmuştu.

Haberin Devamı