Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar İşin Aslı ortaya çıktı

İşin Aslı ortaya çıktı

IAAF’e doping yaptığını itiraf edip 8 yıl men cezası alan 29 yaşındaki atletle ilgili skandalların ardı arkası kesilmiyor

İşin Aslı ortaya çıktı

Kan değerlerindeki sapmanın nedeninin yüksek rakımda taktığı maske olduğunu iddia etti. Ama

bizzat kendi avukatları maskeyi üreten firma ile görüşünce yalan beyanda bulunduğu tespit edildi

Bu durum üzerine avukatları İngiliz Morgan ve ABD’li Jacobs, Aslı’yı savunmaktan vazgeçti.
Olay CAS’ta kalsa baştan beri herkesi kandırdığı ortaya çıkacağından çareyi anlaşmada buldu
ULUSLARARASI Atletizm Federasyonu’yla (IAFF) anlaşarak doping yaptığını kabul edip olimpiyat şampiyonu olarak kazandığı altın madalyasını iade eden Aslı Çakır Alptekin ile ilgili ilginç ayrıntılar da ortaya çıktı. Alptekin’in kendisini savunmak üzere anlaştığı İngiliz Mike Morgan ve Amerika Birleşik Devletleri’nden Howard L. Jacobs adlı iki avukatına verdiği bilgilerin bizzat avukatlar tarafından yalan beyan olduğunun tespit edildiği öğrenildi.
ÜRETİLMEMİŞ Kİ!
VATAN’IN ulaştığı bilgilere göre Aslı Çakır Alptekin avukatlarına kan değerlerinde sapmaya neden olan şeyin yüksek rakımda yüzüne taktığı maske olduğunu söyledi. Bunun üzerine avukatlar kendisine maskeyi nereden alığını sordu. Alptekin’in verdiği bilgiye göre iki avukat üretici firmayı aradı. Firma Aslı’ın söylediği maskenin o tarihte üretim bandında olmadığı bilgisini verdi. Avukatlar bu gelişme üzerine sporcuyu savunmaktan istifa ettiler.
BU YÜZDEN CAS’TIRMADI
ASLI Çakır Alptekin’in davanın Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nde (CAS) bitmesini istememesinin de bu nedene bağlı olduğu gelen bilgiler arasında. Zira süreç CAS’ta tamamlansaydı, mahkeme tutanaklarında yalan beyan dahil bütün gelişmeler yer alacak, Alptekin’in işin başından beri durumun farkında olduğu ve herkesi kandırdığı ortaya çıkacaktı.
IAAF’LA anlaşma yolunu seçen Alptekin hem bu durumdan kurtuldu hem de ömür boyu yerine anlaşma yaptığı ve dopingli olduğunu itiraf ettiği için 8 yıl ceza aldı. Ancak VATAN’ın bu tespitiyle sürecin başından beri hem ilgilileri hem de kamuoyunu yanılttığı deşifre edilmiş oldu.
2 bin 575 altını geri alınacak
SGM, başarılarına karşılık verilen ödülleri almak için dava açmaya hazırlanıyor
SPOR Genel Müdürlüğü, Aslı Çakır Alptekin’e, 2011 ve 2012 yıllarında uluslararası yarışmalardaki başarıları nedeniyle verilen 2 bin 575 Cumhuriyet altını (yaklaşık 1.8 milyon TL) karşılığı para ödülünü geri alacak. SGM, doping kararının Atletizm Federasyonuna ulaşması sonrası dava açacak.
2011 Dünya Üniversiteler Oyunları, 2012 Londra Olimpiyatları ve 2012 Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda altın, 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda ise bronz kazanmıştı.

Haberin Devamı