Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe İşin içinde Kuyt var

İşin içinde Kuyt var

6 maçlık seri yakalayarak liderliğini pekiştiren Fenerbahçe’de Kuyt’ın etkisi dikkat çekiyor.

İşin içinde Kuyt var

Spor Toto Süper Lig’de 2010-11 sezonundan sonra ilk kez 6 maçlık galibiyet serisi yakalayan Fenerbahçe’de Dirk Kuyt’ın performansı göz dolduruyor.

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan 34 yaşındaki Kuyt, son 11 haftalık süreçte dikkat çekici bir istatistik yakaladı. Hollandalı yıldız, ligin ilk 6 haftasını sessiz geçirirken, sarı-lacivertliler 2 yenilgi almış ve zirveden uzak kalmıştı. Ancak daha sonra toparlanan ve 7. haftadaki Gençlerbirliği maçıyla orucu bozan Kuyt, takımının bu süreçteki çıkışına da destek oldu. 11 haftada 9 galibiyet 2 beraberlik alan İsmail Kartal’ın ekibinde tecrübeli futbolcu 6 gol 1 asist yaptı. Özellikle de son yakalanan 6 maçlık seride 4 gol kaydeden Kuyt, büyük bir ivme yakaladı.

Dirk Kuyt ile ilgili Avrupa basınında transfer haberleri çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta arasında Fransız basınında yer alan Olympique Lyon iddiaları yeniden yer buldu. Yapılan haberlere göre, Fenerbahçe ile henüz sözleşme yenilemeyen Kuyt’ın sezon bitiminde takımdan ayrılacağı belirtildi. Lyon’un elini çabuk tutmak için çabaladığı öne sürülürken tek sorunun Feyenoord olduğu ifade edildi. 34 yaşındaki oyuncunun kariyerine Hollanda’da devam etmek istemesinin Fransız ekibini zorlayacağı vurgulandı.

Haberin Devamı

(Skorer)