Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar İslami Dayanışma Oyunları 2021'de İstanbul'da!

İslami Dayanışma Oyunları 2021'de İstanbul'da!

İslami Dayanışma Oyunları 2021 yılında İstanbul'da düzenlenecek

İslami Dayanışma Oyunları 2021'de İstanbul'da!

Bugüne kadar düzenlendiği birçok uluslararası spor organizasyonuyla Dünya sporunun çekim merkezi haline gelen İstanbul, 2021 yılında 5. İslami Dayanışma Oyunları'na ev sahipliği yapacak.

İslami Dayanışma Oyunları Federasyonu (ISSF) tarafından dört yılda bir organize edilen ve İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) üye olan 57 ülkenin katıldığı bu dev organizasyon İstanbul'da düzenlenecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bugün düzenlenen 25. ISSF Yönetim Kurulu Toplantısı'nda yaptığı açıklamayla İstanbul'un 2021 yılındaki 5. İslami Dayanışma Oyunları'na ev sahipliği yapacağının müjdesini verdi.

Türkiye, 5. İslami Dayanışma Oyunları'nın 30 branşta (Atletizm, Basketbol, Futbol, Halter, Karate, Voleybol, Yüzme ve Atlama, Tekvando, Hentbol, Masa Tenisi, Okçuluk, Eskrim, Cimnastik, Judo, Badminton, Boks, Kano, Kürek, Yelken, Atıcılık, Tenis, Triatlon, Güreş, Wushu, Engelliler - Judo, Engelliler - Atletizm, Engelliler - Yüzme, Engelliler -Halter, Geleneksel Okçuluk ve Aba Güreşi) yapılmasını önerdi.

Haberin Devamı

İslami Oyunların Tarihçesi ve Milli Sporcuların Dereceleri

İlk olarak 2005 yılında Suudi Arabistan'da düzenlenen oyunların 2009 yılında İran'da yapılacak organizasyonu iptal edildi. 2013'de Endonezya'da düzenlenen organizasyona bu yıl Azerbaycan ev sahipliği yapacak.

2005 Suudi Arabistan'daki oyunlarda 35 milli sporcumuz; eskrim, görme engelliler, tenis, masa tenisi, tekvando, karate, yüzme dallarında mücadele ederken, 1 altın, 3 gümüş, 3 bronz olmak üzere toplamda 7 madalya kazanmıştı.

2013 yılındaki oyunlarda ise 154 sporcumuz ülkemizi atletizm, badminton,basketbol, futbol, halter,karate,okçuluk, tenis,voleybol, wushu, tekvando, yüzme dallarında temsil etti. Milli sporcularımız oyunlarda 23 altın, 30 gümüş, 50 bronz olmak üzere toplam 103 madalya kazanmıştı.

Türkiye, bu yıl 12-22 Mayıs tarihlerinde Bakü'de düzenlenecek 5. İslami Dayanışma Oyunları'na 21 branşta yaklaşık 350 sporcuyla katılacak.